29.3.2021

MUSA VAI BISNES 29.3.: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt musiikkialalla, osa 1

Millainen on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema musiikkialalla? Voiko artisti ja muusikko olla yleisön edessä oma itsensä, ja onko ala turvallinen vähemmistöille ja normeja rikkoville esiintyjille?

MUSA VAI BISNES pureutuu Maria Veitolan johdolla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaan ja näkyvyyteen Suomen musiikkialalla. Jakso on ensimmäinen osa kahden jakson kokonaisuudesta. Kannustavatko pomot ja portinvartijat esiintyjiä ilmaisemaan itseään vapaasti? Miten naisviha sekä homo- ja transfobia näyttäytyvät eri genreissä?

Vieraina ovat laulaja, somevaikuttaja ja vuonna 2017 Vuoden homo -palkinnon voittanut Tuure Boelius, SOFA-duon toinen osapuoli, rap-artisti ja näyttelijä Fanni Noroila, tuottaja, musiikintekijä ja artistinimellä Exploited Body toimiva taiteilija Noah Kin sekä saksofonisti ja musiikintekijä Linda Fredriksson. Jaksossa kuullaan myös artisti, käsikirjoittaja ja kirjailija Cristal Snow’n kokemuksia musiikkialalta.

Jakson taustatoimittaja on Laura Haimila.

Kuuntele MUSA VAI BISNES maanantaina 29. maaliskuuta klo 17 ja osallistu keskusteluun! #musavaibisnes

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?

Radio Helsingin studioon kutsutaan musiikkialan vaikuttajia, kiinnostavimpia artisteja ja taustahahmoja. Valmistaudu uusiin näkökulmiin!

Ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola.

Taajuus Helsingissä 89,7, Tampereella 106,8 ja Oulussa 90,9. Kuuntele ohjelma silloin kun sinulle parhaiten sopii osoitteessa radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin mobiilisovelluksella.