8.3.2021

MUSA VAI BISNES 8.3.: Taiteen vapaus, vastuu ja moraali, osa 2.: Onko suomirap myrkyllistä ja syrjivää?

Edellinen jakso ”Kyseenalaista? – Taiteen vapaus, vastuu ja moraali” saa jatkoa, kun kysymykset Suomen musiikkialan vastuusta ovat jälleen tapetilla.

Rap-artisti Yeboyahin sosiaalisessa mediassa esille nostamat aiheet suomirapissa piilevästä rasismista ja syrjinnästä ovat herättäneet paljon keskustelua. Kyse ei kuitenkaan ole uudesta ongelmasta – edellisessä jaksossa Paleface sanoi, että suomirapin ongelmat ovat aina olleet muun muassa homofobia ja misogynia. Samaan listaan voidaan lisätä transfobia, fatfobia, seksismi ja rasismi. Mistä nämä ongelmat tulevat, ja tehdäänkö asialle mitään? Miten määritellään, mitä kukin saa sanoa?

Maria Veitolan johdolla aiheesta ovat keskustelemassa toimittaja ja vapaa kirjoittaja Koko Hubara, tutkija Inka Rantakallio sekä rap-artistit Deogracias ”Gracias” Masomi ja Mikko ”Pyhimys” Kuoppala.

Kuuntele MUSA VAI BISNES maanantaina 8. maaliskuuta klo 17 ja osallistu keskusteluun! #musavaibisnes

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?

Radio Helsingin studioon kutsutaan musiikkialan vaikuttajia, kiinnostavimpia artisteja ja taustahahmoja. Valmistaudu uusiin näkökulmiin!

Ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola.

Taajuus Helsingissä 89,7, Tampereella 106,8 ja Oulussa 90,9. Kuuntele ohjelma silloin kun sinulle parhaiten sopii osoitteessa radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin mobiilisovelluksella.