1.3.2021

MUSA VAI BISNES 1.3.: Kyseenalaista? ­– Taiteen vapaus, vastuu ja moraali

Musiikki voi toimia kanavana vaikeiden aiheiden käsittelyyn, mutta missä menee shokeerauksen raja ­– ja kuka sen määrittelee? Miksi me kulutamme arveluttavia sisältöjä? Mikä on taiteen ja musabisneksen vastuu, jos toksisia aiheita ja arveluttavia tyyppejä päästetään parrasvaloihin?

Musiikki voi toimia kanavana vaikeiden aiheiden käsittelyyn, mutta missä menee shokeerauksen raja ­– ja kuka sen määrittelee? Miksi me kulutamme arveluttavia sisältöjä? Mikä on taiteen ja musabisneksen vastuu, jos toksisia aiheita ja arveluttavia tyyppejä päästetään parrasvaloihin?

MUSA VAI BISNES etsii Maria Veitolan johdolla vastauksia taiteen vapauden, vastuun ja moraalin kysymyksiin. Vaikka misogynian, rasismin, väkivallan ja rikollisuuden elementtejä ilmenee kaikissa musiikkigenreissä, tällä viikolla teemoja tarkastellaan rapin ja metallimusiikin kautta.

Vieraina Sibelius-Akatemian professori ja metallimusiikin tutkija Toni-Matti Karjalainen, Fullsteam Agencyn promoottori Aino-Maria Paasivirta sekä artisti Paleface eli Karri Miettinen.

Kuuntele MUSA VAI BISNES maanantaina 1. maaliskuuta klo 17 ja osallistu keskusteluun! #musavaibisnes

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?

Radio Helsingin studioon kutsutaan musiikkialan vaikuttajia, kiinnostavimpia artisteja ja taustahahmoja. Valmistaudu uusiin näkökulmiin!

Ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola.

Taajuus Helsingissä 89,7, Tampereella 106,8 ja Oulussa 90,9. Kuuntele ohjelma silloin kun sinulle parhaiten sopii osoitteessa radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin mobiilisovelluksella.