11.1.2021

MUSA VAI BISNES 11.1. – Black Lives Matter ja Suomen musiikkiala: osa 2

Mikä on suomalaisten vähemmistöjen asema musiikkikentällä? Epäkohdista puhuminen on välttämätöntä, mutta mikä on sen hinta yksittäiselle artistille? Mitä on kulttuurinen omiminen ja miksi se on ongelmallista?

Maria Veitolan luotsaama MUSA VAI BISNES pureutuu vuoden ensimmäisessä jaksossa musiikkialan monimuotoisuuteen. Miksi ovet ei aukene meille, kysyi Hortto Kaalo aikanaan. MUSA VAI BISNES kysyy nyt, ovatko Suomen musiikkikentän ovet auenneet romaniartisteille.

Maria Veitolan vieraina ovat Sony Music Finlandin A&R-koordinaattori Nosh A Lody, YleX:n musiikkipäällikkö ja DJ Orkideana tunnettu Tapio Hakanen sekä tohtorikoulutettava Miritza Lundberg.Lisäksi mukana on ennakkoon haastateltu tuottaja­–manageri Melina Korvenkontio.

Keskustelu on jatkoa 21. joulukuuta 2020 lähetetylle MUSA VAI BISNES -jaksolle, jossa kysyttiin, millaisiin tekoihin antirasistisen ajattelun tulisi johtaa. Black Out Tuesdaysta on nyt kulunut puoli vuotta – käynnistikö päivän mittainen protesti pitkäjänteisen työn muutoksen puolesta? Mitä on tapahtunut sen jälkeen, kun show pysäytettiin? Maria Veitolan vieraina olivat lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa, Exploited Body -taiteilijanimellä työskentelevä taiteilija ja säveltäjä sekä Changeless-levymerkin pyörittäjä Noah Kin sekä Nelonen Median musiikkijohtaja Mikko Koivusipilä. Lisäksi jaksossa kuultiin ennakkoon haastatellun tuottaja–manageri Melina Korvenkontion ajatuksia.

Lue lisää ja kuuntele jälkikäteen

Kokonaisuuden taustatoimittaja on Maryan Abdulkarim.

Kuuntele MUSA VAI BISNES maanantaina 11. tammikuuta klo 17 ja osallistu keskusteluun! #musavaibisnes

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?

Radio Helsingin studioon kutsutaan musiikkialan vaikuttajia, kiinnostavimpia artisteja ja taustahahmoja. Valmistaudu uusiin näkökulmiin!

Ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola.

Taajuus Helsingissä 89,7, Tampereella 106,8 ja Oulussa 90,9.

Voit kuunnella ohjelman jälkikäteen on-demandina tai podcastina silloin kun sinulle parhaiten sopii.