23.11.2020

Viikon levy: Roivanen – SOOMA

Viikon levynä soi avant-pop-artisti Roivasen debyytti-EP SOOMA.

Kuvataiteilija ja musiikintekijä Tiia Roivanen julkaisi perjantaina 13.11.2020 SOOMA-debyyttinsä Svart Recordsin elektroniseen- ja rytmimusiikiin keskittyneen alamerkin Svartronixin kautta. SOOMAn on tuottanut Karina ja Babel-yhtyeistä tuttu Karin Mäkiranta. Levyllä vierailevat Karina-yhtyeen basisti ja sellisti Helmi Tikkanen, The Holyn rumpali Mikko Maijala sekä lukuisissa indie-yhtyeissä vaikuttanut viulisti Elias Riipinen.

Artistin mukaan albumin singlelohkaisu ”Ruska kertoo siitä, kuinka on opittava päästämään irti, vaikka tietoisuus ikävästä tilanteesta jahtaisikin ajatuksissa. Se on paikka, jonka läpi tunteet, ajatukset ja kuvat kulkevat. Lasihuone, jota ympäröivät lukemattomat mahdollisuudet. Kaunis, säröilevä lasipallo, sisäelin – intiimi maisemakupla, jossa sataa.”

Kuuntele Ruska-kappale tästä: