2.11.2020

Viikon levy: Oona Kapari – Maailmojen murheet

Tuottaja ja lauluntekijä Oona Kapari julkaisi lokakuussa ensimmäisen albuminsa Maailmojen murheet.

Pitkän uran äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana tehnyt Oona Kapari ihastuttaa kuulijoita viimein omalla soolomateriallaan. Aiemmin Kapari on häärinyt monien kotimaisten artististien kuten Antti Aution ja Viitasen Piian tekijätiimeissä. Maailmojen murheet -debyytti kertoo muun muassa vanhenemisesta, vastuusta sekä rajoista ja niiden puutteesta.

“Aloitin tämän albumin tekemisen 10 vuotta sitten. Olin vasta valmistunut musiikkiteknologiksi ja täynnä ideoita ja tarmoa. Sitten tuli elämä. Se vei mut töihin huippustudioon, se vei äitiyteen, se vei keikkakitaristiksi bilebändiin, räppibändiin, big bandiin, terapiabändiin… Luovan alan työntekijänä on vaikeaa nähdä työelämää oravanpyöränä, mutta kun hyppäsin siitä pois, alkoi tapahtua. Lähdin opiskelemaan kansainvälisiltä tekijöiltä tuottamista ja miksaamista, perustin oman Kuohu Recordsini ja muutin uuteen kotiin. Ja mikä tärkeintä, kaivoin takaisin esiin mun artistiuden. Oma musiikki on aina pitänyt mut järjissäni ja vähitellen mä olin luopunut siitä. Oli aika ottaa se takaisin”, Kapari kertoo.

Kuuntele albumilta Aurinko ja Maa -kappale tästä: