28.5.2020

Foliohatut narikkaan! MAAN MUUTTAJAT -ohjelman viimeisessä jaksossa takerrutaan tietoverkkoihin ja sukelletaan dataan

MAAN MUUTTAJAT selvittää tänään Radio Helsingin toimittajan Fedja Kamarin vetämässä keskustelussa, miten verkkosovellusten käyttäjä voi nykyään turvata yksityisyytensä.

Mitkä ovat erilaisten palveluiden ja alustojen motiivit kerätä meistä dataa ja mitä sillä datalla oikein tehdään? Ja mitä datalla edes tarkoitetaan?


Tietojen keruusta, tietoturvasta, datasta, algoritmeista ja digitaalisesta oikeudenmukaisuudesta ovat tämän kevään tuotantokauden viimeisessä MAAN MUUTTAJAT -lähetyksessä keskustelemassa tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Nikolaj Tatti Helsingin yliopistosta sekä apulaisjohtaja Viivi Lähteenoja MyData Global -järjestöstä.

MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa nostetaan esiin kuuntelijoiden aloitteita ja kutsutaan vieraiksi yhteiskunnallisia keskustelijoita. Tradekan edustajat ovat kuulolla ja valitsevat mielestään kiinnostavimpia aloitteita toteutettaviksi. Aloitteet voivat koskea esimerkiksi yhteiskuntavastuuta, kestävien toimintatapojen kehittämistä tai uusia yleishyödyllisiä yhteistyöhankkeita.

Jätä aloitteesi MAAN MUUTTAJILLE!

Soita puhelinpalvelun numeroon 09 6899 7699. 

Kirjoita: maanmuuttajat@radiohelsinki.fi.

Tradeka on vuonna 1917 perustettu osuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen. Tradekalla on Suomessa yli 200 000 jäsentä.