7.5.2020

Mitä syötäisiin huomenna, kysyy MAAN MUUTTAJAT

Fedja Kamari ottaa selvää tänään MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa, mitä kuuluu ruokateollisuudelle ja miltä ruoan tulevaisuus näyttää

Ruoka on ihmisen elinehto ja siitä on jokaisella mielipide – mutta miltä näyttävät ruoantuotannon ja ruokatalouden tulevaisuus? Maapallon väkimäärä kasvaa eivätkä vilja-aitat notku – ruoan viljely ja eläintuotanto kuluttavat jo nyt liian paljon maapallon uusiutumattomia luonnonvaroja. Pelastaako teknologia nälänhädältä ja mitä kaikkea on ruoantuotannon alalla tehtävissä? 

MAAN MUUTTAJAT selvittää tänä torstaina, miten ruoantuotannon kysymyksiin voidaan tulevaisuudessa vastata. Fedja Kamarin vieraaksi keskustelemaan saapuvat erikoistutkija Liisa Pesonen Luonnonvarakeskuksesta sekä muun muassa VTT:llä työskennellyt biotekniikan tohtori Lauri Reuter

MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa nostetaan esiin kuuntelijoiden aloitteita ja kutsutaan vieraiksi yhteiskunnallisia keskustelijoita. Tradekan edustajat ovat kuulolla ja valitsevat mielestään kiinnostavimpia aloitteita toteutettaviksi. Aloitteet voivat koskea esimerkiksi yhteiskuntavastuuta, kestävien toimintatapojen kehittämistä tai uusia yleishyödyllisiä yhteistyöhankkeita.

Jätä aloitteesi MAAN MUUTTAJILLE!

Soita: puhelinpalvelun numeroon 09 6899 7699. 

Kirjoita: maanmuuttajat@radiohelsinki.fi.

MAAN MUUTTAJAT on Radio Helsingin ja Tradekan uusi ohjelmasarja, jolla on tavoite: muuttaa yhteiskuntaa reilummaksi ja tasa-arvoisemmaksi. Yhdeksänosaisen ohjelman juontaa Radio Helsingin toimittaja Fedja Kamari.

Tradeka on vuonna 1917 perustettu osuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen. Tradekalla on Suomessa yli 200 000 jäsentä.