30.4.2020

MAAN MUUTTAJAT paljastaa alustatalouden salat

class=”ingress”Fedja Kamari selvittää tänään MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa, miltä alustatalouden nykyisyys ja tulevaisuus näyttävät ja kuka hyötyy alustataloudesta eniten.

Alustatalous on vahvasti läsnä arjessamme – esimerkiksi Airbnb:n ja Überin sekä lukuisten ruokalähettifirmojen muodoissa. Miten alustatalous määritellään ja auttaako alustatalouden mekanismien ymmärtäminen meitä pysymään paremmin yhteiskunnan muutoksissa mukana? Haastavatko alustatalousyritykset perinteisiä työmarkkinoita ja perinteistä työntekoa, vai onko ilmiössä kyse ennemminkin epätasa-arvoisesta työn uudelleenorganisoinnista?

Vappuaaton MAAN MUUTTAJAT -lähetyksessä torstaina 30.4.2020 ovat alustatalouden ulottuvuuksista keskustelemassa Fedja Kamarin kanssa johtava tutkija Laura Seppänen Työterveyslaitokselta sekä Politiikkatoimet alustataloudessa -tutkimushankkeen vetäjä, professori Robin Gustafsson Aalto Yliopistolta. 

Jätä aloitteesi MAAN MUUTTAJILLE!

Soita puhelinpalveluun: puh. 09 6899 7699. 

Kirjoita: maanmuuttajat@radiohelsinki.fi.

MAAN MUUTTAJAT Radio Helsingin taajuuksilla joka torstai-iltapäivä, alkaen 2.4.2020. Yhdeksänosaisen ohjelman juontaa Radio Helsingin toimittaja Fedja Kamari.

Tradeka on vuonna 1917 perustettu osuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen. Tradekalla on Suomessa yli 200 000 jäsentä. www.tradeka.fi