16.4.2020

MAAN MUUTTAJAT: Mitä ovat ilmastokompensaatiot ja onko niistä hyötyä

Ilmastokompensaatiot ovat keskuudessamme esimerkiksi vapaaehtoisten lentomaksujen muodossa, mutta kompensaatiomahdollisuuksia on muitakin.

Maan muuttajat -ohjelma selvittää tänään Fedja Kamarin johdolla, minkälaisia kompensaatioita on olemassa ja mihin maksetut rahat ohjautuvat.

Radio Helsingin MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa syvennytään tänään mekanismeihin ilmastokompensaatioiden ympärillä. Keskustelussa mukana ovat tutkijatohtori Jenni Laininen Itä-Suomen yliopistosta sekä Kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus SYKE:stä.

MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa nostetaan esiin kuuntelijoiden aloitteita ja kutsutaan vieraiksi yhteiskunnallisia keskustelijoita. Tradekan edustajat ovat kuulolla ja valitsevat mielestään kiinnostavimpia aloitteita toteutettaviksi. Aloitteet voivat koskea esimerkiksi yhteiskuntavastuuta, kestävien toimintatapojen kehittämistä tai uusia yleishyödyllisiä yhteistyöhankkeita.

Jätä aloitteesi! Soita MAAN MUUTTAJAT -puhelinpalveluun: puh. 09 6899 7699. 

Kirjoita MAAN MUUTTAJILLE: maanmuuttajat@radiohelsinki.fi.

MAAN MUUTTAJAT on Radio Helsingin ja Tradekan uusi ohjelmasarja, jolla on tavoite: muuttaa yhteiskuntaa reilummaksi ja tasa-arvoisemmaksi. Yhdeksänosaisen ohjelman juontaa Radio Helsingin toimittaja Fedja Kamari.

Tradeka on vuonna 1917 perustettu osuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen. Tradekalla on Suomessa yli 200 000 jäsentä.