1.4.2020

MAAN MUUTTAJAT -ohjelma käynnistyy – ensimmäisen lähetyksen aiheena medialukutaito

Valeuutisten ja virheellisen informaation aikana medialukutaito on tärkeämpi kansalaistaito kuin kenties koskaan ennen. MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa mietitään, miten medialukutaitoa voisi kehittää.

Delfiineitä Venetsiassa? Elefantteja juovuksissa? Kybervaikuttajia presidentinvaaleissa? Mediasisältöjä puskee esiin ennen näkemättömällä laajuudella ja vauhdilla, mutta mihin uskoa toinen toistaan ristiriitaisempien viestien ristiaallokossa? Entä kuka hyötyy mistäkin uutisoinnista – medioiden sidonnaisuudet ja taloudelliset riippuvuussuhteet voivat määritellä, kuka pääsee esiin ja kenelle annetaan puheaikaa. Ja entäpä Ja entäpä sosiaalisen median alustat , joilla kuka tahansa voi levittää mitä tahansa? Medialukutaitoa ja sitä kasvattavia kansalaisaloitteita tarvitaan enemmän kuin koskaan – muun muassa tästä ovat Radio Helsingin toimittaja Fedja Kamarin kanssa keskustelemassa ensimmäisessä MAAN MUUTTAJAT -lähetyksessä toimittaja Johanna Vehkoo ja viestinnän tutkija, professori Esa Väliverronen Helsingin yliopistolta.

MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa nostetaan esiin kuuntelijoiden aloitteita ja kutsutaan vieraiksi yhteiskunnallisia keskustelijoita. Tradekan edustajat ovat kuulolla ja valitsevat mielestään kiinnostavimpia aloitteita toteutettaviksi. Aloitteet voivat koskea esimerkiksi yhteiskuntavastuuta, kestävien toimintatapojen kehittämistä tai uusia yleishyödyllisiä yhteistyöhankkeita.

Soita MAAN MUUTTAJAT -puhelinpalveluun ja jätä aloitteesi numeroon 09 6899 7699.

MAAN MUUTTAJAT on Radio Helsingin ja Tradekan uusi ohjelmasarja, jolla on tavoite: muuttaa yhteiskuntaa reilummaksi ja tasa-arvoisemmaksi. Yhdeksänosaisen ohjelman juontaa Radio Helsingin toimittaja Fedja Kamari.

MAAN MUUTTAJAT Radio Helsingin taajuuksilla joka torstai-iltapäivä, alkaen 2.4.2020.

Taajuudet Helsingissä 89,7 MHz

Tampereella 106,8 MHz ja 

Oulussa 90,9 MHz.

Lataa Radio Helsingin applikaatio omasta sovelluskaupastasi. Kuuntele ohjelma jälkikäteen on-demandina ja podcastina. 


Tradeka on vuonna 1917 perustettu osuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen. Tradekalla on Suomessa yli 200 000 jäsentä.