30.3.2020

Radio Helsinki supistaa ohjelmistoaan koronaviruksen takia

Radio Helsinki on mainosrahoitteinen radio, ja koska radion yhteistyökumppanit kärsivät nyt koronaviruksen vaikutuksista, joudutaan ohjelmistoa supistamaan.

Radio Helsinki tekee läheistä yhteistyötä erityisesti erilaisten musiikki-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoiden, ravintoloiden ja paikallisyritysten kanssa. Koronaviruksen vaikutukset kurittavat taloudellisesti juuri näitä Radio Helsingille elintärkeitä toimijoita. 


“Kun yrittäjien liiketoiminta on vaakalaudalla, ei ole varaa mainostaa. Mainonnan merkittävästä vähenemisestä johtuen meillä ei ole taloudellisia resursseja tehdä tavanomaisen runsasta ohjelmaa”, avaa kuviota Radio Helsingin myyntijohtaja Mikko Räikkönen.

“Ikävä kyllä olemme pakotettuja supistamaan ohjelmistoa. Suurin osa erikoisohjelmista jää tauolle, ja prime time -ohjelmat muuttavat muotoaan. Olemme tehneet nämä valitettavat päätökset tekijöitä kuunnellen ja tilanteesta yhdessä keskustellen. Pyrimme haastavasta tilanteesta huolimatta tarjoamaan kuuntelijoille ystävien seuraa ja käsin valikoitua musiikkia niin paljon kuin mahdollista”, kertoo Radio Helsingin sisältöjohtaja Maria Veitola.


Radio Helsinki soittaa erityisen paljon ja monipuolisesti kotimaista musiikkia, indie- ja  marginaalimusiikkia unohtamatta. Tarjoamme myös kuuntelijoille mahdollisuuden nostaa omaa kotimaista suosikkiartistiaan tai -yhtyettään.  “Ohjelmistoon on nyt lisätty Radio Fantasia Suomi -jukebox-ohjelma, jossa kuka tahansa voi toivoa musiikkia Radio Helsingin kuratoimalta kotimaisen musiikin listalta”, kommentoi Radio Helsingin musiikkipäällikkö Henri Pulkkinen.


Muusikkojen liitto pitää suuressa arvossa Radio Helsingin panosta musiikin ja musiikkijournalismin edistäjänä sekä yhteisöllisyyden ja kaupunkikulttuurin ylläpitäjänä. 
“Poikkeusoloissa meidän on pidettävä huolta siitä, että Radio Helsingillä on jatkossakin mahdollisuus palvella yleisöään ja koko musiikkiyhteisöä”, kommentoi Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.


“Odotamme toiveikkaana Radiomedian ja Medialiiton esittämien avustusten saantia valtiolta kotimaisen median ja monimuotoisen kaupallisen radion toimintaedellytysten turvaamiseksi koronan aiheuttamassa kriisissä”, lisää Livelaboratorio Oy:n toimitusjohtaja Tanja Douglass.  


Me radiohelsinkiläiset kysymme itseltämme ja maailmalta joka ikinen päivä: “Mitä täällä tapahtuu?” Myötätuntoa ja solidaarisuutta vaaditaan nyt kaikilta. Uskomme vahvasti, että tästäkin kriisistä selvitään, yhdessä.

Radio Helsinki – Olet ystävien seurassa.