24.2.2020

Kestävä kehitys musiikkialalla – tekoja, sanahelinää vai viherpesua?

Radio Helsingin musiikkialaa käsittelevä ohjelma MUSA VAI BISNES selvittää tänään maanantaina 24. helmikuuta Maria Veitolan vetämässä keskustelussa, minkälaisia kestävän kehityksen käytäntöjä musiikkialalla on.

Kuuntele MUSA VAI BISNES maanantaina 24. helmikuuta klo 17 ja osallistu keskusteluun! #musavaibisnes

Neljännen MUSA VAI BISNES -lähetyksen aiheena on kestävä kehitys musiikkialalla. Joidenkin tutkimuksien mukaan musiikin kuuntelu suoratoistopalveluissa syö järkyttävän määrän sähköä. Vinyylilevyteollisuus hyväksikäyttää kehitysmaiden hikipajoja. Festarit kuluttavat kuin pieni kaupunki. Onko kestävälle kehitykselle ylipäätään sijaa musiikkialalla? Mitä ylipäätään voidaan tehdä, jotta musiikin tekemisestä ja kuuntelemisesta tulisi ekologisempaa? Ja voidaanko kestävän kehityksen kautta luoda musiikkialalle parempia käytäntöjä ja aikoja?

Keskustelemaan saapuvat Flow Festivalin tiedottaja Susanna Hulkkonen, luovien alojen kestävän kehityksen työpajoja Sitralla vetänyt yritysvalmentaja Helmi Saksala ja Pariisin kevät -yhtyeen lauluntekijä ja solisti, muusikko ja artisti Arto Tuunela.  

Osallistu keskusteluun! Minkälaisia kestävän kehityksen kohteita Sinä näkisit musiikkialalla olevan? Lähetä ajatuksesi viestillä studioon.

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva, viikoittain lähetettävä ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?

Suoraan lähetykseen Radio Helsingin studioon kutsutaan musiikkialan vaikuttajia, kiinnostavimpia artisteja ja taustahahmoja. Valmistaudu uusiin näkökulmiin ja mehukkaisiin paljastuksiin. 
MUSA VAI BISNES Radio Helsingin taajuuksilla joka maanantai-iltapäivä. Kymmenosaisen ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola.

Taajuudet Helsingissä 89,7 MHz
Tampereella 106,8 MHz ja 
Oulussa 90,9 MHz.
www.radiohelsinki.fi
Lataa Radio Helsingin applikaatio omasta sovelluskaupastasi.