18.2.2020

Radio Helsingin MUSA VAI BISNES selvitti, miten musiikilla Suomessa tienaa

Onko musiikilla eläminen vain harvojen etuoikeus, vai onko musiikilla helppoa tulla Suomessa toimeen? Muun muassa näin kysyttiin MUSA VAI BISNES -ohjelman kolmannessa lähetyksessä.

Kolmannen MUSA VAI BISNES -lähetyksen tutkimuskohteena olivat musiikista ansaittavat rahat. Ketkä tienaavat eniten, ja onko kaikille musiikkia tekeville tarjolla toimeentuloa? Miten musiikin tulovirrat muodostuvat ja ketkä hyötyvät niistä eniten? 

Suosikkiartisti Anna Puu avasi, että uransa alkuaikoina hän tarpoi pienillä palkoilla ympäri Suomea – rakkaudesta lajiin. “Paras neuvo alalle haluavalle on olla kiva muille. Ja perustaa osakeyhtiö.”

Olavi Uusivirran yhtyeessä soittava muusikko Jaakko Kämäräinen sanoi, että keikkamuusikkona tärkeintä on olla yhteistyökykyinen ja laaja-alainen musiikin osaamisessaan.

Manageri Pia Raitala, jonka tallissa ovat muun muassa Ricky Tick Big Band ja Jukka Perko, kertoi, että ilmaiskeikkoja ei kannata kenenkään tehdä. “Rahaa tiskiin!”

Osallistu keskusteluun! Voiko musiikilla elää Suomessa, ja miten? Lähetä ajatuksesi viestillä studioon.

MUSA VAI BISNES Radio Helsingin taajuuksilla joka maanantai-iltapäivä klo 17-18. Kymmenosaisen ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola. Kuuntele MUSA VAI BISNES jälkikäteen on-demandina tai podcastina.

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva, viikoittain lähetettävä ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?
Osallistu keskusteluun somessa. #musavaibisnes

Taajuudet Helsingissä 89,7 MHz,
Tampereella 106,8 MHz ja
Oulussa 90,9 MHz.
www.radiohelsinki.fi
Lataa Radio Helsingin applikaatio omasta sovelluskaupastasi.