12.2.2020

MUSA VAI BISNES -lähetyksessä selvitettiin biisinteon salat – voiko sillä elää Suomessa? “Don’t quit your dayjob?”

Radio Helsingin MUSA VAI BISNES -ohjelmassa selvitettiin, miten kotimainen hittimusiikkitehtailu toimii. Maria Veitolan vieraina studiossa olivat suomalaisten pophittien veteraanisäveltäjä Risto Asikainen, muun muassa Robinille ja Nelli Matulalle biisejä kirjoittanut topliner eli melodioiden ja tekstien tekijä Vilma Alina sekä Vesalan Älä droppaa mun tunnelmaa -hitin kirjoittaja Joonas Angeria

Radiohitit ovat usein biisinkirjoittajille tärkein – ja miltei ainoa – tulolähde. MUSA VAI BISNES -keskustelijat valottivat biisinkirjoittajien asemaa Suomessa.

“Jos haluaa toplinerinä Suomen kokoisessa maassa pärjätä, on pakko hakea isoja radiobiisejä. Se on kylmä totuus”, Vilma Alina kertoo lähetyksessä. 

“Kustantajat maksavat meille ennakoita, jotta voimme tehdä tätä ilman että meidän täytyy olla toisissa duuneissa”, Joonas Angeria sanoo.

Jo viidellä vuosikymmenellä kappaleita säveltänyt Risto Asikainen on sitä mieltä, että hitinkirjoitusbisnes on rajua peliä: “Don’t quit your dayjob!”

MUSA VAI BISNES joka maanantai klo 17–18 Radio Helsingin taajuudella. Kuuntele lähetys jälkikäteen on-demandina tai podcastina.
Bongaa ohjelman katkelmia Radio Helsingin taajuudella pitkin viikkoa!
Lisätietoja ohjelmasta