27.1.2020

DocPoint-festivaali taipuu Radio DocPointiksi

Radio Helsingissä pureudutaan DocPoint-festivaalin tärkeimpiin teemoihin.

Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint alkaa tänään maanantaina 27. tammikuuta. Festivaaliviikon aikana muun muassa Suomen ensi-iltansa saa valikoima viime aikojen parhaita dokumentteja, kohdataan tekijöitä, avataan keskusteluja yhteiskunnallisin teemoin ja nähdään erikoisnäytöksiä.

Radio Helsingin keskipäivässä kuullaan maanantaina 27. tammikuuta ja torstaina 30. tammikuuta Radio DocPointia. Luvassa on puhetta dokumenttielokuvista ja tämän viikon Helsingin keskustan DocPoint-festivaalista.

DocPointin toiminnanjohtaja Tape Riihimäen seurassa vierailee DocPoint-festivaalin taiteellinen johtaja Kati Juurus, joka kertoo muun muassa miltä tuntuu olla valistunut itsevaltias, joka päättää mitä festivaalin kansainvälisessä ohjelmistossa nähdään.

Radio DocPointissa vierailee muun muassa DocPointin avajaiselokuvan ohjaaja Elina Talvensaari sekä Kelet-elokuvan ohjaaja Susani Mahadura, dokumenttielokuvatuottajaksi ryhtynyt Baba Lybeck ja Silmästä silmään -elokuvan ohjaaja John Webster.

Lisäksi Radio Helsingin ajankohtaisohjelmissa vierailee DocPoint-festivaalin elokuvantekijöitä ja juontajat kertovat omat DocPoint-tärpit.