1.12.2019

Viikon Levy: Lauri Porra Flyover Ensemble – Dust

Lauri Porran sooloprojektin helmi Dust ei piittaa musiikkitrendeistä, vaan yhdistelee rohkeasti kaikkea klassisesta rokkiin.

Monitoimimuusikko Lauri Porra tunnetaan Stratovariuksen basistina. Lisäksi hän on luonut suuria sinfoniaorkesteriteoksia, joista esimerkkinä viime vuonna yhteistyössä Esko Valtaojan ja Paula Vesalan kanssa tehty Aineen ja ajan messu

Porra julkaisee 5. joulukuuta sooloprojektinsa Flyover Ensemble nimissä uuden albumin Dust, joka on julkaisuviikolla ennakkosoitossa Radio Helsingin Viikon levynä. 

Säveltäjänä Porra viittaa kintaalla tyylirajoille. Lauri Porra Flyover Ensemblen melodinen ja maalaileva instrumentaalimusiikki on yhdistelmä kaikkea sitä, mitä Porra on aiemmin urallaan tehnyt. Uudella levyllä kuullaan vaikutteita ainakin elokuvamusiikista, uusklassisesta, progesta, hevistä ja post-rokista. Albumin levoton tunnelma vaihtelee tiukkoja struktuureja sisältävistä raskaammista teoksista, joita maustavat voimalliset piano- ja kitaraosuudet, aina ilmavampiin, progressiivisiin soundeihin.

Porran lisäksi Flyover Ensemble kokoonpanoon kuuluvat kitaristi Mikko Kosonen, kosketinsoittaja Aki Rissanen, rumpali Ville Pynssi sekä pasuuna- ja lyömäsoitinvastaava Juho Viljanen. Uudella albumilla kuullaan myös Samuli Kosmisen lyömäsoittimia ja äänikäsittelyä.

Kuuntele alta Abeyance, joka on esimerkki Dustin keveämmästä puolesta.