17.11.2019

Viikon levy: Jaakko Eino Kalevi – Dissolution

Elämän syntyperän mysteeri pohdituttaa Jaakko Eino Kalevin tuoreen albumin kosmisissa raidoissa.

Radio Helsingin viikon levynä on julkaisuviikolla ensisoitossa psyke-pop-artisti Jaakko Eino Kalevin minialbumi Dissolution, joka ilmestyy perjantaina 22.11.2019. 

Seitsemän kappaletta sisältävä teos kuvailee Jaakko Eino Kalevin mietteitä maanpäällisen elämän alkuperän mysteeristä eli kertoo liukenemisen tarinan: Artistin mukaan elämän synty on kuin vesilasiin liukeneva mustepisara, jonka on mahdotonta tulla jälleen samaksi pisaraksi.

Dissolutionin uteliaisuutta puhkuvat kappaleet ovat syntyneet Berliinissä ja Helsingissä. Outoudessa äärimmilleen viedyt raidat kuljettavat raskaan funkin sävelin chakraa sovittavaan elektro- ja rokokoo-avaruusballadiaan.

Kuuntele alta albumin nimikkobiisi Dissolution, jossa vierailevana solistina esiintyy taiwanilaislaulaja Yu Ching Huang.