10.11.2019

Viikon Levy: Bowman Trio – Persistence

Bowman Trion tuoreen albumin svengit vetävät puoleensa ja tiukka intensiteetti pitää otteessaan loppuun asti.

Nuoren polven jazzyhtye Bowman Trion odotettu toinen albumi Persistence pitää sisällään yhdeksän tuoretta alkuperäissävellystä, jotka kertovat kesästä, vapaudesta ja väsymyksestä. Rumpali-säveltäjä Sami Nummelan, basisti Joonas Tuurin ja trumpetisti Tomi Nikun muodostaman bändin aiempaa tuotantoa on kuvattu termillä “loft jazz”.

Kotimaisten keikka-areenoiden lisäksi Bowman Trio on ehtinyt niittää mainetta myös ulkomailla; yhtye on esiintynyt muun muassa Berliinin XJAZZ-festivaaleilla. Marraskuun alussa julkaistu Persistence on intensiivinen ja voimakas paketti, joka onnistuu vangitsemaan kuulijansa vähäeleisellä ilmaisullaan ja mieleenpainuvilla melodiollaan. 

Levyn on tuottanut yhdessä yhtyeen kanssa Matti Nives.

Kuuntele alta albumin vastustamaton svengipala The Chase.