27.10.2019

Viikon levy: Maustetytöt – Kaikki tiet vievät Peltolaan

Maustetyttöjen ensilevy kuljettaa kuulijan Leevi-Suomeen.

Radio Helsingin viikon levynä soi Maustetyttöjen debyyttialbumi Kaikki tiet vievät Peltolaan. Anna ja Kaisa Karjalaisen muodostama Maustetytöt julkaisi ensimmäisen singlensä Tein kai lottorivini väärin helmikuussa 2019, ja kappale keräsi kuukaudessa huimat 245 000 Spotify-kuuntelua. Lakonisesta huumoristaan tunnettu yhtye on saavuttanut vajaassa vuodessa hurjan suosion; se veti menneenä kesänä nelisenkymmentä keikkaa monenkirjavilla festarilavoilla, vaikkei yhtäkään levyä oltu vielä julkaistu.

Maustetytöt tutustuttaa kuulijan surkeaan ja absurdiin maailmaansa, joka muistuttaa kovasti Leevi and the Leavingsin tuotantoa. Ensimmäisen levyn hilpeiksi teemoiksi muodostuivat päihteet, kalja ja mielialalääkkeet. Tämä ei ollut sanoituksia loihtivan Anna Karjalaisen mukaan tarkoituksenmukaista, muttei sitä voinut myöskään välttää, sillä kappaleiden tarinat kumpuavat artistien omasta elämästä.


Kuuntele alta levyn single Viidestoista päivä, joka on kunnianosoitus Juice Leskisen Viidestoista yö -kappaleelle.