13.10.2019

Viikon levy: Knipi – Knipi

Egotripin Knipin ensimmäinen soololevy syntyi ajatuksesta: ”Mitä minä artistina jätän tuleville sukupolville?”.

Suomalaiseen popmusiikkiin vahvan jälkensä säveltäjänä jättänyt Knipi julkaisi ensimmäisen soololevynsä 11.10.2019. Knipi, eli Zachris Alexander Stierncreutz, tunnetaan parhaiten Egotripin perustajajäsenenä ja kitaristina. Muusikko on myös säveltänyt kappaleita monille suomalaisille artisteille ja saavuttanut urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä.

Tuoreen pitkäsoiton myötä vuorossa on uusi aluevaltaus, kun vuosikaudet yhtyeessä soittanut ja toisille artisteille musiikkia loihtinut Knipi halusi vaihteeksi tehdä jotakin täysin omaa. Artistin nimeä kantavalla sooloalbumilla mukana ovat muun muassa Egotripin basisti Anssi Maasalo, PMMP:n rumpali Heikki Kytölä ja Anna Puun kosketinsoittaja Jussi Liimatainen. Albumin on tuottanut Jukka Immonen.

Kuuntele alta levyn single Katkoviivoja.