9.8.2019

Taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck johdattaa kuulijat Ellen Thesleffin maailmaan

Radio Helsigin taajudella kuullaan Hanna-Reetta Schreckin podcast-sarjaa suomalaisesta taidegraafikko ja -maalari Ellen Thesleffistä. Koko podcast-sarjan voit kuunnella tästä artikkelista.

HAM – Helsingin taidemuseossa on 26.1.2020 saakka taidegraafikko ja –maalari Ellen Thesleffin (1869–1954) näyttely Minä maalaan kuin jumala. Näyttelyn on kuratoinut taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck, joka avaa Thesleffin elämää ja taiteilijan uraa Radio Helsingin neliosaisessa podcast-sarjassa.

Kuuntele podcast-sarja tästä:

Helene Schjerfbeck

Jaksossa pureudutaan siihen miksi taidemaalari Helene Schjerfbeck on tunnetumpi taiteilija kuin Ellen Thesleff. Mikä teki Schjerfbeckin tyylistä tunnistettavamman kuin Thesleffin? Millainen oli Schjerfbeckin ja Thesleffin suhde toisiinsa?

Tutkija

Millainen on tutkijan suhde tutkittavaan? Voiko oppia tuntemaan ihmisen, jota ei ole koskaan tavannut? Jaksossa Hanna-Reetta Schreck kertoo suhteestaan Ellen Thesleffiin.

Sukupuoli

Ellen Thesleff on tehnyt näkyvää vaikuttamistyötä naistaiteilijoiden aseman parantamiseksi. Jaksossa Hanna-Reetta Schreck avaa sukupuolen tematiikkaa ja sen representaatiota 1900-luvun taitteessa ja naistaiteilijan asemasta.

Thyra Elisabeth

Thyra Elisabeth on maalaus, jonka keskiössä on puberteetin kynnyksellä oleva nuori, joka on kasvamassa aikuiseksi naiseksi. Jaksossa syvennytään siihen mistä Thyra Elisabeth -teos kertoo ja kartoitetaan maalauksen taustoja.


Kuva: HAM/Hanna Kukorelli

Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala -näyttely HAM – Helsingin Taidemuseossa  26.4.2019-26.1.2020.