28.4.2019

Viikon levy: Swan/Koistinen EP

Pysäyttävä EP käsittelee elämän jatkumista muuttunein ehdoin, sen haurautta, luopumisen surua ja elämisen riemua.

Swan/Koistinen -duon muodostavat laulaja-lauluntekijä Astrid Swan ja Color Dolor -yhtyeestä tuttu laulaja-muusikko Stina Koistinen. Yhteinen EP kuvaa elämää kroonisen ja parantumattoman taudin kanssa. Teosto-palkituilla artisteilla on molemmilla diagnosoitu syöpä: Koistinen on elänyt aivokasvaimen kanssa yhdeksän vuotta ja Swan sairastui rintasyöpään viisi vuotta sitten. Takana on monia leikkauksia ja lukuisia sädehoitojaksoja, ja hoito jatkuu edelleen. Kaksikon musiikki kertoo omakohtaisesti hauraudesta, surusta ja menetyksestä, mutta myös selviytymisestä. Kappaleissa pohditaan lääketieteen kohteena olemista ja ruumiillisuutta, ja niitä ohjaa feministinen pyrkimys naistaiteilijoiden sekä vammautuneiden potilaiden äänen kuulumiseen.

EP:n jousisovituksista vastaa kanadalaismuusikko Owen Pallett, joka tunnetaan Final Fantasy -projektinsa lisäksi yhteistyöstään esimerkiksi Arcade Firen, Frank Oceanin, Taylor Swiftin, Lady Gagan ja Charlotte Gainsbourgin kanssa.

Swan/Koistinen EP soi julkaisuviikolla ennakkoon Radio Helsingissä. Kaksikko myös vierailee aamuohjelmassa EP:n virallisena julkaisupäivänä perjantaina 3. toukokuuta.