22.4.2019

Viikon levy: Moominvalley-soundtrack

Tove Janssonin rakastettuihin muumikirjoihin ja -sarjakuviin perustuvan Muumilaakso-sarjan soundtrackilla soivat muun muassa Alma, MØ sekä First Aid Kit.

Muumilaakson soundtrack sisältää neljätoista täysin uutta Muumi-aiheista kappaletta, joita esittää joukko nimekkäitä artisteja. Suomalaista osaamista levyllä edustavat Alman lisäksi Ellinoora sekä Jori Sjöroosin ja Chisun muodostama uusi duo Roosberg.

Levyltä löytyvä The Author -kappale oli itseasiassa Roosberg duon ensimmäinen yhteistyö. Itse kappale viittaa Tove Janssoniin, ja laulun teksti kehoittaa kuulijaa kirjoittamaan omaa tarinaansa.

Tuore soundtrack on myös hyvin kansainvälinen; joukosta voi nostaa esiin esimerkiksi ruotsalaisen sisarusduon First Aid Kitin, tanskalaisen laulaja-lauluntekijän MØ:n, brittiläiset Declan McKennanin ja Tom Odellin sekä islantilaisen Emilíana Torrinin, joka esiintyy yhdessä The Colorist Orchestran ja islantilaisen Kársnesin kaupungin tyttökuoron kanssa.

Ylen kanavilla pyörivän Muumilaakso-sarjan jokainen jakso pitää sisällään yhden kappaleen 19. huhtikuuta julkaistulta soundtrackilta. Sarjan suomenkielisiin ääninäyttelijöihin kuuluvat muun muassa Joonas Nordman, Satu Silvo ja Ville Haapasalo. Runsaasti mielenkiintoa kansainvälisesti herättäneen sarjan englanninkielisiin ääninäyttelijöihin kuuluvat Taron Egerton, Rosamund Pike ja Kate Winslet.