14.4.2019

Viikon levy: Ellips – Yhden naisen hautajaiset

70-lukua tunnelmoiva ja progesta inspiraatiota hakevan Ellipsin esikoislevyä on odotettu hartaasti. 

Kun Haloo Helsinki! jäi tauolle, alkoi Elli Haloonakin tunnettu Elisa Tiilikainen työstämään omaa sooloprojektia Ellips-nimellä.

Ellips tekee selvää pesäeroa emoyhtyeeseensä ja hyppää syvälle progempaan päätyyn. Levy huokuu 70-luvun estetiikkaa, sekoittaen mukaan hieman Tehosekoitinta ja Kingston Wallia. Levyllä kuullaankin Kingston Wall -rumpali Sami Kuoppamäen soittoa, ja levyn on tuottanut Tehosekoittimesta ja Saimaasta tuttu Matti Mikkola. Kitarasooloja albumille on vinguttanut muun muassa Ismo Alangon ja Olavi Uusivirran bändeissä kitaraa soittanut Timo Kämäräinen.

Ellips on kirjoittanut itse kaikki levyn kappaleet. Albumin alussa ihmisen oma maailma on rikki ja levyn päättyessä koko maapallo on rikki. Välissä käydään umpikujassa ja surraan elämän kolhimia ja yhteiskunnan rattaiden väliin tipahtaneita ihmisiä.

Yhden naisen hautajaiset julkaistiin perjantaina 12. huhtikuuta. Ellips kävi julkaisupäivänä Raine Laaksosen haastattelussa. Kuuntele keskustelu ohesta: