24.3.2019

Viikon levy: Pekko Käppi & K:H:H:L – Väärä laulu

Yhtyeen kolmannella levyllä käydään reippain mielin kohti päättyvää maailmaa.

Uudella albumilla nelihenkiseksi paisunut folkrock-orkesteri soi suuremmin, synkemmin, syvemmin ja suloisemmin kuin aiemmin.

Kakkosalbuminsa jälkeen yhtye kokeili ja kehitteli uusia biisi-ideoita ympäri maailmaa, mutta käänteentekevin hetki tapahtui Atlantin valtameren rannalla Portugalissa. Siellä soitetun hurmiollisen festarikeikan jälkimainingeissa kitaristi Tommi Laine visioi, että yhtyeellä pitäisi olla elävä lyömäsoittaja. Tällainen löytyikin Tampereelta rumpali Jani Auvisen muodossa.

Uusi levy äänitettiin suurimmaksi osaksi bändin luottotuottaja Jani Viitasen kanssa vain kahdessa päivässä Tampereen sykkeessä.

Väärä laulu on teemoiltaan kiinni ajatuksessa, että ihminen ei ole niin pieni kuin miltä hänet on saatu näyttämään.

”Ei ole syytä pelätä ihmisiä, sanoja tai virtuaalista vihaa. Alkupedot ovat menneet. Meitä ei uhkaa kuin itsemme luomat ja vaalimat pedot. Jokaisessa meissä asuu hullu kukko, kana tai teollinen broileri tai hullu joku. Vesi nousee ja suuri myrsky pyyhkii meidät vääjämättä, mutta ei ole syytä paniikkiin. Käykäämme reippain mielin kohti loppuvaa maailmaa tai sen alkua”, yhtyeen keulahahmo Pekko Käppi summaa levy-yhtiönsä Svart Recordsin tiedotteessa.

Väärä laulu julkaistaan perjantaina 29. maaliskuuta, mutta Radio Helsingin taajuudella siitä nautitaan ennakkoon jo julkaisuviikolla.

Pekko Käppi kävi viime viikolla Laura Frimanin vieraana kertomassa levystä. Kuuntele haastattelu ohesta!