7.3.2019

Helsinki Design Weekly palaa taajuudelle!

Helsinki Design Weekly on muotoilun makasiiniohjelma, jota toimittavat Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman ja päätoimittaja Ida Kukkapuro.

Kukkapuron ja Korkmanin seuraksi saapuu joka jaksossa vieras muotoilun, muodin, arkkitehtuurin tai kaupunkisuunnittelun alalta. Lisäksi ohjelmassa testataan muotoilun todellista toimivuutta ja käyttökokemusta. Kevään aikana on luvassa muun muassa Mujin robottibussin, Urban Arrow -sähkökuormapyörän, skumppalasien sekä mikroateriapakkauksen testit.

Kevään aikana kuullaan myös korusuunnittelija Ruudt Petersiä, käydään Milanon huonekalumessuilla ja pohditaan värien merkitystä rakennusten suunnittelussa. Lisäksi juhlitaan 100-vuotiasta Bauhausia ja selvitetään, miksi keramiikka on niin ihanaa. Luvassa on kriittistä ja kepeää keskustelua meitä kaikkia koskettavista aiheista: hyvästä ja huonosta suunnittelusta.

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään laajennettuja ja lisättyjä todellisuuksia, kun studioon saapuu immersiivisiä kokemuksia suunnitteleva mediataiteilija Ersin Han Ersin. Laitteiden mahdollisuuksista kuullaan Varjolta, joka valmistaa huippuresoluutiolla toimivia VR-laseja.

Perjantaina 8. maaliskuuta Ida ja Anni testaavat itseajavaa robottibussia, jonka muotoilusta vastaa japanilaisen Mujin johtoryhmän jäsen, muotoilijalegenda Naoto Fukasawa.

Radio-ohjelman lisäksi kokemusta puidaan Weekly Talkissa Designmuseossa, jonne Fukasawa saapuu vieraaksi. Keskustelu jatkuu siis uusien ystävien ja ihanien drinkkien parissa. Designmuseon näyttelyihin on myös vapaa pääsy.

Helsinki Design Weekly taajuudella perjantaisin klo 12-13 sekä podcastina silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Instagramissa:
@helsinkidesignweekly
@annikorkman
@idakukka
#helsinkidesignweekly