6.3.2019

Lasten Festarit ja Radio Helsinki yhteistyöhön saavutettavan ja tasavertaisen lastenkulttuurin puolesta

Lasten Festarit tarjoaa perheille laadukasta matalan kynnyksen lastenkulttuuria.

Maksuton lastenkulttuuritapahtuma Lasten Festarit järjestetään jo 13. kerran lauantaina 3. elokuuta Hesperian puistossa Helsingissä. Lasten Festarit on Keskuspuiston nuorkauppakamari Helsinki ry:n ja PuskaPromotion tapahtumatoimiston yhdessä toteuttama lastenkulttuuritapahtuma, joka tarjoaa koko perheelle hauskaa tekemistä, kokemista ja näkemistä kesäloman päättymisen kynnyksellä.

”Tapahtuman alkumetreiltä asti sen perusperiaatteena on ollut tarjota lapsiperheille laadukasta ja osallistavaa lastenkulttuuria pääsymaksuttomasti”, tapahtuman pääkoordinaattori Doris Tuohimaa kertoo.

Tapahtumien maksuttomuuden merkitys korostuu erityisesti sellaisissa perheissä, joissa rahat ovat muutenkin tiukoilla. Tapahtumiin saatetaan jättää menemättä, mikä voi aiheuttaa sosiaalista painetta erityisesti hieman isompien lasten parissa, kun kesälomamuistoja vertaillaan. Monet Lasten Festareilla tarjolla olevat aktiviteetit ovat normaalisti maksullisia, mutta yritykset ja toimijat yhdessä mahdollistavat hienon kokemuksen tarjoamalla hurjia, hauskoja ja mieleenpainuvia muistoja ilmaiseksi kaikille kävijöille.

Radio Helsinki pitää maksutonta lastenkulttuuria tärkeänä asiana.

”Myös Livelaboratorion pyörittämässä G Livelabissa on järjestetty maksuttomia ja ikärajattomia peli-iltoja, joissa pääsee pelaamaan klassisia lautapelejä ja uusimpia konsolipelejä. Haluamme olla jatkuvasti mukana parantamassa kaupunkikulttuuria ja tämä tarkoittaa myös lapsiperheitä ja perheen pienimpiä”, kertoo Radio Helsingin ja Livelaboratorion toimitusjohtaja Tanja Douglass.

Tänä vuonna Lasten Festarit muuttuu lastenkulttuurikarnevaaliksi. Esiintymässä muun muassa Muumit sekä Mimi ja Kuku. Lue lisää ohjelmasta täältä!

Lasten Festareiden pääkoordinaattori Doris Tuohimaa on Radio Helsingin taajuudella haastateltavana torstaina 7. maaliskuuta klo 15.30.

Lasten Festarit lauantaina 3.8.2019 klo 10-16 Hesperian puistossa Helsingissä. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.