24.2.2019

Viikon levy: Samuli Putro – Pienet Rukoukset

Radio Helsingin taajuudella soitetaan ennakkoon kotimaisen musiikkikentän konkarin kuudetta soolojulkaisua.

Zen Cafén laulajana tunnetuksi tullut Samuli Putro on yksi Suomen menestyneimmistä lauluntekijöistä, jonka ura Suomi-rockin eturivissä on jatkunut jo 20 vuotta.

Samuli Putro tuijotteli paperilappua seinällään noin kolme vuotta. Lappuun oli kirjoitettu ”pienet rukoukset”. Tuosta lapusta syntyi ensin yksi laulu, joka kasvoi lopulta levyksi sekä konserttisarjaksi.

Ateneumissa tänä keväänä järjestettävään audiovisuaaliseen Pienet rukoukset -konserttisarjaan Putro keräsi rukouksia myös yleisöltä. Putron mielestä rukous voi olla muutakin kuin perinteistä puhetta Jumalalle – se voi olla esimerkiksi ilmaan heitetty ajatus tai toive.

Putro pyrkii keskusteluun jonkin itseään suuremman kanssa, ja uusi levy sekä konserttisarja täyttävät pyrkimyksessä eräänlaista väliaikaisratkaisun virkaa. Lopullisen vastauksen löytämiseen on hänen mukaansa aikaa vielä koko elämä.

Samuli Putron kuudes soololevy Pienet rukoukset julkaistaan 1. maaliskuuta, ja se soi ennakkoon Radio Helsingin Viikon levynä.