17.2.2019

Viikon levy: Ville Valo & Agents

Yksi tämän vuoden odotetuimmista kotimaisen musiikin tapauksista pohjautuu legendaarisen Rauli ”Badding” Somerjoen lauluihin.

HIMin keulahahmona tunnetun Ville Valon sekä legendaarisen Agents-yhtyeen yhteisprojektia on odotettu toiveikkaan hartaasti jo vuodesta 1999 asti, kun Valo ja Agents esittivät Rauli ”Badding” Somerjoen kappaleita Laulava sydän -tv-ohjelmassa.

Odotus on nyt palkittu.

Uuden Ville Valo & Agents -levyn tarina alkoi muutama vuosi sitten, kun kitaristi Esa Pulliainen löysi pöytälaatikostaan vanhoja Baddingin hänelle lähettämiä demokasetteja. Hän otti nopeasti yhteyttä Ville Valoon, sillä tiesi tällä olevan raudanluja ote Badding-musiikkiin. Uuden albumin kannessa Valon käsissä on juuri samainen c-kasetti, jonka suhinan keskeltä Pulliainen poimi Baddingin hyräilemat biisiaihiot kappaleisiin Orpolapsi kiurun ja Tuutulaulu.

Agents perustettiin jo vuonna 1979 Tuomari Nurmio ja Köyhien ystävät -yhtyeen raunioille. Syksyllä 1981 alkoi Agentsin ja Baddingin menestyksekäs yhteistyö, joka jatkui vuoteen 1985 asti. Alkuperäisestä Agents-kokoonpanosta mukana ovat edelleen veljekset Esa ja Kai Pulliainen.

Ville Valo nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 1991 perustetun HIM-yhtyeen solistina.

Uusien kappaleiden lisäksi tuoreella Ville Valo & Agents -levyllä kuullaan muun muassa Agents-klassikot Tähdet tähdet sekä Kuihtuu kesäinen maa kappaleet Valon uudelleen tulkitsemina.