10.2.2019

Viikon levy: Hullu Ruusu – Rehab

Hullu Ruusun musiikissa pääosassa ovat kaikesta ylimääräisestä riisutut, taidokkaat pop-kappaleet.

Hullu Ruusun toinen albumi Rehab on monipuolinen ja hämmentävä kokonaisuus. Albumi koostuu terävistä, mutta lempeistä kappaleista kauneusleikkausklinikoiden takapihoilta, vinttikoirakilpailujen ajolähdöistä ja Utsjoen uimahallin terapia-altaan uimatyyleistä.

Hullu Ruusun musiikillinen vetovoima perustuu kontrastiin. Sen kappaleet ovat näennäisesti kepeää ja naiivia poppia, mutta sanoituksissa yhtye on kaikkea muuta.

Kehutun ja kiitetyn debyyttialbumin tavoin laulut ovat Merita Bergin ja Antti Hermajan yhteistyön hedelmiä. Ensimmäisen levyn jälkeen kaksikon suhde oli koetuksella ja kovasta keikkakysynnästä huolimatta yhtye jäi telakalla. Nyt Hullu Ruusu on kuitenkin jälleen voimissaan.

Rehab viittaa läheisriippuvuudesta vieroitukseen kuntouttavassa työttömyystoiminnassa. Se oli mun ja Antin nimi sille ajalle, kun pidimme toisistamme taukoa, jotta pystyttäis taas toimimaan yhdessä. Tehtiin Minnesota-hoidossa sitten myös kappaleita toisillemme ja toisistamme”, Merita Berg kertoo tiedotteessa.

Rehab julkaistaan perjantaina 15. helmikuuta, mutta albumista nautitaan ennakkoon Radio Helsingin taajuudella.