27.1.2019

Viikon levy: NEØV – Volant

NEØV supistui trioksi ja teki uuden levyn, joka soi ennakkoon Radio Helsingissä.

Kansainvälisessä nosteessa oleva NEØV julkaisee uuden albuminsa Volant 1. helmikuuta.

NEØVin juuret ulottuvat Kuopion kupeessa sijaitsevaan Juankoskeen, jonka siimeksessä veljekset Anssi ja Samuli Neuvonen aloittivat yhdessä musiikin soittamisen jo liki kolmekymmentä vuotta sitten. Ensimmäiset vuotensa bändi kulki nimellä Neufvoin, mutta vaihtoi nykyiseen NEØV-muotoon jo vuonna 2012.

Vuonna 2017 bändi koki jälleen muutoksia, kun aiemmin viisihenkisenä vaikuttanut yhtye supistui trioksi. Silloin myös ilmoitettiin tulevasta Volant-levystä. Albumia työstettiin mökillä metsän keskellä ja myös osa nauhoituksista tehtiin ulkona.

Nokkamies Anssi Neuvosen mukaan uuden levyn kantava teema on lentäminen. Hän vertaa lentämistä ihmisen elämään; näköalat ja tilanteet muuttuvat, joskus on kohdattava myrskyjä ja jätettävä taakseen jotain kaunista, jotta voi nähdä uuden aikakauden.

Saksalaisen Clouds Hill -levy-yhtiön julkaisema albumi saa keväällä tuekseen lähes kaksikymmentä konserttia sisältävän levynjulkaisukiertueen Suomessa ja Keski-Euroopassa

Volant soi ennakkoon Radio Helsingin taajuuksilla ja Anssi Neuvonen vierailee Laura Frimanin iltapäiväohjelmassa tiistaina 29. tammikuuta.