9.1.2019

Mitä oikeastaan tarkoitamme, kun sanomme ansaitsevamme lasin viiniä?

Uutuuskirja perustelee, miksi omia juomistapojaan olisi hyvä tiedostaa paremmin.

Ani Kellomäen uutuuskirja Tiedostavan siemailun taito kysyy, olemmeko unohtaneet miten olla ottamatta. Kirjaa tehdessään Kellomäki yllättyi siitä, kuinka paljon vastaanotamme arkisia alkoholiviestejä. Miksi väsyneelle vanhemmalle ehdotetaan viiniä eikä päiväunia?

Tiedostavan siemailun taito on ennen kaikkea kirja tavallisten ihmisten tavallisesta alkoholinkäytöstä. Keskustelu kiristyy hänen mielestään helposti ääripäihin, jolloin samastuminen muuttuu mahdottomaksi. Kellomäki toivoo, että joisimme tietoisemmin ja valikoisimme hetket tarkemmin. Alkoholia ei sinänsä tarvita mihinkään, mutta se ei tarkoita, että siitä pitäisi kokonaan kieltäytyä.

Ani Kellomäki vieraili Radio Helsingin aamuissa. Kuuntele haastattelu ohesta!