6.1.2019

Viikon levy: Joose Keskitalo – En lähde surussa

Vuoden 2019 ensimmäisenä Viikon levynä soi Joose Keskitalon yhdeksäs studioalbumi.

Joose Keskitalo on vakiinnuttanut asemansa yhtenä 2000-luvun kiitetyimmistä ja omaleimaisimmista suomalaisista lauluntekijöistä. Vähäeleinen ja orgaaninen musiikillinen linja on yhteistä kaikille hänen levyilleen. Teemat ovat tuotannon eri vaiheissa vaihdelleet kuoleman ja maailmanlopun näyistä ihmissuhdeaiheisiin, unikuviin ja esoteerisiin aiheisiin.

Keskitalon edellinen albumi Julius Caesarin anatomia ilmestyi maaliskuussa 2017, ja sai osakseen runsaasti hehkutusta. Uusi En lähde surussa -levy seuraa ainakin osittain Julius Ceasarin jalajäljissä. Taustalla soittaa edellisen albumin tapaan The Mystic Revelation Of Teppo Repo -yhtyeessä vaikuttavia muusikoita, jotka tuovat Keskitalon musiikkiin vaikutteita muun muassa Love Records -progesta sekä jazzista. En lähde surussa saattaa sisältää Keskitalon uran svengaavinta musiikkia. Yhtye ei liiemmin kunnioita musiikillisia raja-aitoja, ja rytmien alkujuuret voivat olla jäljitettävissä yhtä hyvin Afrikkaan kuin Siperiaan, riippuen siitä, mihin asentoon korvansa asettaa.

En lähde surussa julkaistaan perjantaina 11. tammikuuta. Radio Helsingin taajuudella levystä nautitaan ennakkoon maanantaista 7. tammikuuta lähtien. Joose Keskitalo ja Laura Friman pureutuvat uutuusalbumiin torstain iltapäiväohjelmassa klo 14.30.