31.12.2018

Radio Helsingin tekijöiden suosikkijulkaisut vuodelta 2018!

Taas on vuosi vierähtänyt ja on aika listata vuoden parhaimmat julkaisut. Radio Helsingin tekijät listasivat omia suosikkejaan vuodelta 2018.

Musiikkipäällikkö Henri Pulkkisen Top 3 -listat:

Vuoden biisit (Suomi)

1. Ruusut – Glitchit
2. Color Dolor – Running In The Dark
3. Vesta – Ota Varovasti

Vuoden biisit (maailma)

1. Lana Del Rey – Venice Bitch
2. Kanye West – Ghost Town
3. Florence + The Machine – Hunger

Vuoden albumit

1. Arctic Monkeys – Tranquility Base Hotel & Casino
2. Ruusut – Ruusut
3. Melody’s Echo Chamber – Bon Voyage

 

Aamujuontaja Anna Cadian suosikkialbumit:

Ruusut: Ruusut

”Silkkaa kovuutta ja aivan erityisen hieno kokonaisuus. Ajaton klassikko.”

Jorja Smith: Lost & Found

”Flow-festarin hienoimpia keikkoja ja todella kova debyytti tältä 21-vuotiaalta brittilaulajalta.”

Robyn: Honey

”Upea levy, jossa kaikki palaset yhtä aikaa leijailevat ja ovat silti omilla paikoillaan. Tarkka, emotionaalinen, hitusen melankolinen ja ajassa kiinni.”

 

Matti Nives listasi suosikkialbuminsa:

Yo La Tengo: There’s a Riot Going On

”Erittäin väkevä kokonaisuus legendabändiltä. Levy rönsyilee moneen suuntaan ohi genrerajojen ja kaiken keskiössä on kuiskauksen lailla tarkempaa kuuntelua rohkaiseva, herkkä bändisoundi.”

Mount Eerie: Now Only

”Toinen albumillinen Phil Elverumin äärimmäisen inhimillistä musiikkia kuolemasta. Ja elämästä. Elverum kertoo kappaleissaan elämästään maailmaa kiertävänä artistina, joka laulaa lauluja puolisonsa kuolemasta ja surun käsittelystä yksinhuoltajana. Äärimmäisen intensiivinen ja ainutlaatuinen levy, joka sai syksyllä seurakseen myös livealbumin (after).”

Kurt Vile: Bottle It In

”Kurtsari hillitsi pohdiskelevien kappaleidensa pulssia entisestään ja pidensi kappalemittoja kymmeneen minuuttiin. Tuloksena on persoonallinen kokonaisuus, jota voisi luonnehtia indierockambientiksi. Ärhäköimmillään levy rokkaa suoraaviivaisestikin, mutta päällimmäisenä mieleen jää löytöretki, jonka haluaa tehdä yhä uudelleen. Sideways 2019, tule jo.”

 

Laura Frimanin Top 3 -albumit:

1. Ruusut – Ruusut

”Tästä albumista ei voi sanoa enää mitään uutta. Yllätyksellinen yhtye, johon ei kyllästy. Juuri tätä Suomi ja pop tarvitsivat.”

2. Vuoret – Portti

”Yhtä aikaa täydellisen ajankohtainen ja ajaton albumi. Majesteettinen, meditatiivinen ja mahdottoman komea.”

3. Iisa – Päivi, öitä

”Takuuvarma artisti, jonka uusi albumi iski silti takavasemmalta. Raastavan omakohtainen, täydellisen samaistuttava. Häpeilemätön ja rohkea rakastumislevy.”

 

Njassan suosikkikappaleet vuodelta 2018:

Ville Valo & Agents: Orpolapsi kiurun

”Mestari Pulliaisen loistelias sävellys, sovitus Rauli Badding Somerjoen jälkeen jääneestä kasettidemosta. Klassisista aineista muodostuu tuore, raikas ja jopa kokeellinen popkappale, jonka kruunaa Ville Valon karismaattinen herkkyys.”

Litku Klemetti: Makuuhuoneessa

”Baddingin herkän popiskelmän hengessä Sanna Litku Klemetti rakentaa taidokkaan popkappaleen, jonka sanoitus ui hienossa harmonian kaislikossa täynnä intohimoa.”

Möyhy-veikot: Soita numeroon (0295 460 321) C-kasetti: Mitä Mieltä Ufoista?

”Rujoa rokkijytää ja vokaalisämplet todellisesta maailmasta, joka avautuu lähes lynchmäisenä yhtenäiskulttuurin alitajunnan ylistyksenä. Virtuaalinen todellisuus parhaimmillaan kolmiulotteisten lasien läpi youtubesta katsottuna.”