16.12.2018

Viikon levy: William Shatner – Shatner Claus: The Christmas Album

Koska joulu on nurkan takana, on luonnollista antaa joululauluille lisätilaa radioaalloilla.

Radio Helsingin Viikon levy on legendaarisen Star Trek -sarjan kapteeni James T. Kirkiä näytelleen William Shatnerin joululevy. Levyllä Shatner tulkitsee omintakeiseen tyyliinsä klassisia joululauluja erittäin nimekkään vieraskattauksen kera. Albumilla oman kortensa kekoon kantavat Henry Rollins, Iggy Pop, Todd Rundgren, Judy Collins, ZZ Topista tuttu Billy Gibbons, Jethro Tullin nokkamies Ian Andersson, Yesin riveistä tunnetuksi tullut Rick Wakeman sekä monet muut.

Tämä ”joulun ihme” on jo kolmas Shatner-levytys Cleopatra Recordsille. Vuonna 2011 hän julkaisi samaiselle levymerkille David Bowie -covereita albumilla Seeking Major Tom sekä vuonna 2013 progepläjäyksen Ponder the Mystery.

Levyä varten on sävelletty yksi uusi biisi, loput ovat kaikille tuttujen joululaulujen uudelleensovituksia. Shatner Claus on villi sekoitus erilaisia tyylejä jazzista ja bluesista bossa novaan, rockiin ja punkkiin. Albumia ei myöskään kannata ottaa turhan vakavasti, vaan on parempi antaa joulun taian vallata mielen.