9.12.2018

Viikon levy: Dave Lindholm – Dave Lindholm esittää: Kynä & Kumppanit

”Isokynä” Lindholm on täällä taas, mutta tällä kertaa hänellä on Kumppanit mukanaan.

Suomi-rockin elävä legenda on kerännyt ympärilleen uudet porukan. Kynä & Kumppanit kokoonpanossa soittavat Dave Lindholmin lisäksi Marko Haavisto bassossa, Pekka Virtanen kitarassa, Viljami Vippola koskettimissa ja Kuja Salmi rummuissa.

Alunperin kokoonpano on kasattu kesää 2018 varten, tarkoituksenaan esittää Daven suomenkielistä tuotantoa aina debyyttialbumi Isokynä Lindholm ajoista tähän päivään. Bändi kuitenkin intoutui levyttämään uutta musiikkia.

Aikoinaan Dave Lindholm vei laulujaan Love Recordsiin nimellä ”Great Pen Lee”. Levy-yhtiö kuitenkin taivutteli hänet muuttamaan taiteilijanimensä Isokynäksi, ja nimi on siitä saakka kulkenut maestron mukana. Suomalaisen musiikin äänekkääksi hiljaiseksi kutsuttua Lindholmia luonnehditaan itsepäiseksi omien polkujensa kulkijaksi, joka on välillä vittumainen, usein sydämellinen ja yllättäen jopa ujo. Hän puhuu silloin kun haluaa ja silloinkin mitä haluaa.

Eräässä haastattelussa vuonna 1999 hän totesi: ”Mä rakastan musiikkia, enkä mä voi elää ilman sitä.”