25.11.2018

Viikon levy: Eleanoora Rosenholm – Talvipalatsin puutarhassa

Radio Helsingin Viikon levynä soi Noora Tommilan, Pasi Salmen ja Mika Rätön luoman Eleanoora Rosenholm -yhtyeen neljäs albumi.

Uuden albumin lähes kaikki kappaleet sijoittuvat Neuvostoliittoon. Circlestäkin tuttu Mika Rättö on sanoittanut uuden kappaleet, ja Eleanoora Rosenholmin hahmoa tulkitsee jälleen Noora Tommila omaperäisellä äänellään. Pasi Salmi on soittamisen ja säveltämisen lisäksi myös toiminut levyn äänittäjänä.

Levyn tekeminen kesti peräti kuusi vuotta, ja sen oli jäissä jopa kolmen vuoden ajan. Tämä johtui siitä, että Rätön aika kului Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvan kuvausten ja Se jokin – kuule härkäpapusi rapisevan -kirjan kirjoittamiseen.

Kirja ja elokuvaprojekti vaikuttivat kuitenkin vahvasti Talvipalatsin puutarhassa -levyn sanoituksiin, joista muodostui entistä enemmän tarinamuotoon kirjoitettuja.

Levyä on äänitetty tekijöiden mukaan milloin missäkin ja se kuuluu levyllä eräänlaisena romuluisuutena. Uutuus on heidän mielestään tästä huolimatta kenties Eleanoora Rosenholmin temaattisin albumikokonaisuus tähän mennessä.