14.11.2018

Kenen ääni kuuluu? – Uusi podcast-sarja pohtii tulevaisuuden olemusta

Mitä voimme oppia ihmisiltä ja yhteisöiltä, joille olemme perinteisesti tarjoamassa kulutusta lisääviä läntisiä ratkaisumalleja?

Radio Helsingin ja Siemenpuu-säätiön podcast-sarjassa kuulija pääse osalliseksi merkityksellistä kirjeenvaihtoa.

Kirjeitä tulevaisuudesta – Ääniä maapallon säästymisestä -teos ilmestyi Siemenpuu-säätiön ja Kustannusosakeyhtiö Sammakon julkaisemana syksyllä 2017. Kirjassa on kymmenkunta kirjeenvaihtoa etelän ja Suomen asukkaiden välillä; äänessä niissä ovat muun muassa runoilijat, tutkijat ja alkuperäiskansojen edustajat. Kirjeenvaihto käsittelee paikallisia ja maailmanlaajuisia ympäristöongelmia sekä sosiaalisia epäkohtia ja niiden ratkaisuja.

Teoksen pohjalta rakennetussa äänikirjamaisessa Kirjeitä tulevaisuudesta -podcast-sarjassa on luvassa neljä kiehtovaa ja koskettavaa jaksoa. Ensimmäisessä osassa kuullaan nigerialaisen Nnimmo Basseyn kirjeitä ääni- ja esitystaiteilija Juha Valkeapään lukemina. Muissa jaksoissa äänessä ovat näyttelijä Anna Böhm, toimittaja ja radioääni Tuomo Heikkola sekä teatteripedagogi ja näyttelijä Emma Paju-Torvalds.

Ensimmäinen kirje ilmestyy kuunneltavaksi torstaina 15. marraskuuta.