11.11.2018

Viikon levy: Don Johnson Big Band – Physical Digital

Physical Digital on yhtyeen kuudes levy, ja se katkaisee Don Johnson Big Bandin kuuden vuoden levynjulkaisutauon.

Don Johnson Big Band, kavereiden kesken pelkkä DJBB, rynni jo vuonna 2000 julkaistulla debyytillään kotimaisen rytmimusiikin eturiviin. Uuden levyn myötä bändin viralliseen vahvuuteen liittyy beatboxaaja, säveltäjä ja tuottaja Felix Zenger, joka on ollut toki tuttu näky bändin keikoilla jo tovin. Zenger on nyt entistä vahvemmin mukana kappaleiden sävellyksissä ja tuottamisessa.

DJBB ei ole missään vaiheessa uraansa sitoutunut yhteen genreen, vaan eri tyylilajien välillä on surffattu saumattomasti. Pohja on vahvasti hiphopissa, mutta seasta löytyy vivahteita esimerkiksi jazzista, dubista, funkista, electrosta ja myös countrysta.

Physical Digital -albumilla on palattu juurille, sillä se on ensijulkaisun tavoin yhtyeen itsensä rahoittama ja tuottama.

Aiemmin uuden levyn kolmen vuoden sykleissä ulos sylkenyt yhtye hioi tällä kertaa soundeja ja riimejä entistä pidempään. Materiaalia kertyi niin paljon, että jatkoa Physical Digitalille on luvassa jo keväällä 2019, jolloin bändin on tarkoitus julkaista Digital Physical.

DJBB:n Tommy Lindgren ja Felix Zenger kävivät Radio Helsingin aamuissa vieraana levyn julkaisupäivänä 9. marraskuuta. Kuuntele haastattelu ohesta!