7.10.2018

Viikon levy: Kynnet – Vähät välittää

Kynnet-yhtyeen toinen albumi tarjoilee kelpo annoksen kulmikkaita, turhasta prameudesta riisuttuja popbiisejä.

Ainakin yhdeksästätoista eri bändistä, kuten Hopeajärvi, Love Sport ja Teksti-TV 666, tuttu Teemu Tanner aloitti vuonna 2015 sooloprojektin nimeltä Kynnet. Esikoislevy Kaipaa esittelyjä julkaistiin vuonna 2017, ja nyt on tullut aika saatella ulos kakkosplätty.

Vaikka uuden levyn teemana on muutos, bändin musiikki on edelleen sitä piristävää kotimaista lo-fi -jytää, jota on helppo lauluskella mukana niin bändin keikalla, pellon laidalla kuin omassa kantakuppilassaan.

Yksi suuri muutos on se, että Vähät välittää on ensimmäinen koko yhtyeen voimin nauhoitettu levy.

Vähät välittää -levyn perimmäiset tunteet kumpusivat jostakin kihelmöivän uudesta, halusta muuttua, pystypäin tehdystä päätöksestä edetä. Vähät välittää on nimestään huolimatta herkkä ja avoin rakkaudentunnustus, jota Kynsille ominaiseen tyyliin tuntuu varjostavavan antisankarin loputtomat nyrjähdykset ja vääristä valinnoista kipinöivä epätoivo”, Teemu Tanner kuvailee tiedotteessa.

Levy, joka julkaistaan 12.10, soi Radio Helsingissä ennakkoon koko julkaisuviikon. Teemu myös saapuu Njassan vieraaksi maanantaina 8.10. kertomaan uutukaisesta.