4.4.2018

Audiomatka graffitin historiaan Helsingissä

Edu Kehäkettunen johdattaa kuulijat graffitin historiaan 5-osaisessa sarjassa. Haastateltavina ovat helsinkiläisen graffitikulttuurin keskeiset tekijät.

Graffititaide syntyi New Yorkissa 1970-luvulla – ja saapui Helsinkiin seuraavalla vuosikymmenellä.  Miten helsinkiläinen graffiti kehittyi varhaisina vuosinaan alakulttuuri-ilmiönä, elämäntapana ja taidemuotona?

Yhdessä HAMin kanssa tuotetun juttusarjan ensimmäisessä osassa perehdytään suomalaisen graffitin esihistoriaan. Ääneen pääsee Tuomas Jääskeläinen, joka tunnettiin tagistaan nimeltä Shaker. Millainen oli graffitin matka Helsinkiin? Entä millä tavoilla koko kaupunkikulttuuri mullistui 80-luvun puolivälissä? Kuuntele Edun luotsaama haastattelu ohesta.

 

 

Uusi jakso juttusarjasta ilmaantuu eetteriin ja Radio Helsingin kotisivuille kerran viikossa. HAMin perjantaina 6. huhtikuuta avautuva Graffiti-näyttely tarkastelee graffitikulttuurin eri puolia ja kaupunkitilan omistajuutta. Lisätietoja näyttelystä täältä.

Kuva: Tipa Tuominen