7.11.2017

Kuuntele ensimmäinen Naisen Kengissä -keskustelu: ”Naiset eivät halua johtajiksi”

Radio Helsingin ja TBWA\Helsingin luoma kuusiosainen keskusteluohjelma purkaa väittämiä naisista työelämässä tutkimustiedon ja studiovieraiden avulla.

Suomi on monilla mittareilla tasa-arvoinen maa työskennellä, mutta naisjohtajien määrä polkee yhä paikallaan. Naisen Kengissä -keskusteluohjelman ensimmäisessä jaksossa pureudutaan väitteeseen, että naiset eivät itse halua johtajiksi. Maria Veitolan vieraina studiossa teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n puheenjohtaja Ann Selin.

Suomessa naisten koulutustaso on korkea, mutta silti saman tutkinnon suorittaneiden miesten on havaittu sijoittuvan jo työuran alussa vaativampiin tehtäviin kuin naisten. Millaisia myyttejä liitetään sukupuoleen ja johtamiseen? Mitkä ovat hyvän johtajan ominaisuuksia?

Kuuntele ensimmäinen jakso podcastina täältä!