3.4.2017

Turhaa tietoa rauta- ja kivikauden soittimista

Turhaa tietoa -podcastissa paneudutaan rautakauden ja kivikauden musiikkielämään.

 

 

Dosentti Riitta Rainio kertoo Suomen rautakautisista kulkusista ja kelloista, kivikautisista luupilleistä sekä Turusta löytyneestä noitarummun vasarasta. Podcastissa kuullaan myös katkelmia Riitta Rainion ja Juha Valkeapään installaatiosta nimeltä Luutarha. Kyseessä on rekonstruktio Gotlannissa sijaitsevan kivikautisen Ajvide-asuinpaikan äänimaiseimasta eli siitä mitä kivikautiset metsästäjäkeräilijät kuulivat yhden päivän aikana. Ohjelmassa mukana myös huima paljastus Kansallismuseon kokoelmaan liittyvästä

10 000 vuotta vanhasta “huilusta”. Lopuksi Janne Saarikivi lukee referaatin J.K. Qvigstadin saamelaisesta paikannimikokoelmasta, jota ei ole koskaan lainattu Helsingin yliopiston kirjastosta. Kaiken kaikkiaan, tällä ohjelmalla Suomi ei lähde nousuun.

Turhan tiedon podcastin tarjoaa Koneen Säätiö, ja sen toimittavat Taina Riikonen ja Janne Saarikivi.