Ohjelma: Villinä luontoon

5.9.2018

Villejä kissapetoja ja valotaidetta – mitä kaikkea on luvassa Kissojen Yönä?

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Radio Helsingin Anna, Arto ja Nakki pureutuvat Korkeasaaren toimintaan uudessa Villinä luontoon -ohjelmaosiossa.

Miten leopardi rauhoitetaan, jos se hermostuu? Minkälainen eläin ahma oikeastaan on? Mitä Korkeasaaressa tapahtuu silloin, kun lähisaarille kuuluu leijonan karjuntaa?

Ensimmäisessä osassa myyttejä ja mysteereitä Korkeasaareen liittyen ovat avaamassa Korkeasaaren petoryhmään kuuluva eläintenhoitaja Jonne Stenroth sekä Kissojen Yötäkin tuottava Mari Lehmonen.

Kissapetojen kanssa työskentely kuulostaa lapsuuden haaveammatilta, mutta onko se yhtä eläinten kanssa painimista? Jonne Stenroth paljastaa, että kaikkein jännittävintä työssä on uusien pentujen syntyminen. Korkeasaari on myös kerännyt Kissojen Yön tuloista jo kaksikymmentä vuotta varoja kissapetojen suojeluun. Vaikka esimerkiksi amurinleopardien tilanne on hieman parantunut 70-luvun ahdingosta, on suojelutyötä jatkettava.

Kissojen Yönä eläintarhassa on luvassa paljon muutakin kuin vain isoja kissoja. Tapahtumia on levitetty ympäri Korkeasaarta, ja saarelle luodaan myös satumainen amurinmetsä Lux Helsingistäkin tutun valotaidekollektiivi Flowers of Lifen toimesta.

Eläintarha aukeaa tapahtumapäivinä 7.9. ja 14.9. klo 16 ja on avoinna puoleen yöhön.

Villinä luontoon jatkuu Radio Helsingin taajuudella joka toinen keskiviikko.

Ohjelmaosio tehdään yhteistyössä Korkeasaaren eläintarhan kanssa.