Ohjelma: Villinä luontoon

3.10.2018

Pitääkö mongolianvillihevonen palauttaa nimenomaan Mongoliaan?

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Radio Helsingin Anna, Arto ja Nakki pureutuvat Korkeasaaren toimintaan Villinä luontoon -ohjelmaosiossa.

Tällä kertaa puhutaan erityisesti eläintarhaeläinten luontoonpalautuksista. Vieraana Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti. Mitä Ninan työnkuvaan käytännössä kuuluu?

Korkeasaari kuuluu Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestöön, EAZA:an, joka kokoontui taannoin Kreikassa. Kokouksessa keskusteltiin esimerkiksi Brasiliasta kotoisin olevista kultatamariineista. Kultatamariini on laji, jonka luonnossa esiintyvien yksilöiden määrä onnistuttiin jo kertaalleen kääntämään nousuun, mutta sen jälkeen laji on kohdannut uusia uhkia.

Pystyvätkö ihmiskunta ja eläinkunta elämään keskenään sopusoinnussa tulevaisuudessa? Onko tulevaisuuden eläintarha vain museo, jossa esillä on lajeja joita ei luonnosta enää löydy? Mikä on eläintarhojen rooli lajien suojelussa?

Keskeisiä projekteja eläintarhoissa ovat luontoonpalautukset. Eräs esimerkki tästä tapahtui kesäkuussa, kun Korkeasaaressa syntyneet mongolianvillihevoset Hanna ja Helmi palautettiin Mongoliaan, jossa ne pärjäävät erittäin hyvin.

Entäs, miten aamujuontajien asenteita ahmoja kohtaan voitaisiin muuttaa? Voisiko ratkaisu olla kohtaaminen ahman kanssa?

Villinä luontoon jatkuu Radio Helsingin taajuudella joka toinen keskiviikko.

Ohjelmaosio tehdään yhteistyössä Korkeasaaren eläintarhan kanssa.