12.8.2018

Muistokirjoitus: ”Perttu teki ohjelmansa suurella sydämellä, ja tämä asenne välittyi myös kuuntelijoille”

Toimittaja ja muusikko, Musiikin lahja -ohjelmaa Radio Helsingissä toimittanut Perttu Häkkinen on kuollut. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ylen mukaan Häkkinen kuoli tapaturmaisesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Hän oli 39-vuotias.

Häkkisen Musiikin lahja -ohjelmaa lähetettiin Radio Helsingissä viikoittain 8.2.2012–21.12.2015. Ohjelmassa Häkkinen soitti levysuosikkejaan erittäin laajalla skaalalla ja kävi muun muassa läpi maailmanhistorian sata parasta levyä. Musiikin lahja kuului kanavan suosituimpiin musiikin erikoisohjelmiin ja se sai poikkeuksellisen paljon vastakaikua Radio Helsingin kuuntelijoilta.

Häkkisellä oli radiotoimittajana erittäin selkeä ja tunnistettava tyyli. Hänellä oli valtava musiikkitietämys, joka kattoi rockin ja elektronisen musiikin lisäksi erikoisempiakin alueita, eikä hän pelännyt yhdistellä ennalta-arvaamattomasti eri musiikkityylejä. Perttu teki ohjelmansa suurella sydämellä, ja tämä asenne välittyi myös kuuntelijoille.

Radio Helsingin toimituksessa Perttu muistetaan positiivisena ja kannustavana työtoverina. Pertulla oli usein tapana antaa kasvotusten suoraa kiitosta kollegoille, jos hän oli kuullut kiinnostavaa musiikkia tai sisältöä näiden ohjelmissa. Radion päivittäisessä tekemisessä tällä oli selvä mielialaa kohottava vaikutus.

Perttu Häkkinen tunnettiin radiotöiden lisäksi kirjailijana ja muusikkona. Hänen pitkäaikaisin yhtyeensä oli vuonna 1998 perustettu Imatran Voima, joka esiintyi vielä perjantaina Flow Festivalilla.

Radio Helsingin toimitus ottaa osaa Pertun läheisten suureen suruun.

Maanantaista (13.8.) lähtien uusimme Musiikin lahja -ohjelmaa taajuudella. Ensimmäinen jakso kuullaan klo 11-13. Ohjelmat ovat myös kuultavissa jälkikäteen on-demandina. Lisätietoa aikatauluista pian.

Tekstin on kirjoittanut toimittaja Mikko Mattlar.