13.12.2017

Musiikki sensuurin kynsissä – Edellyttääkö kannanotto rohkeutta?

Palestiinalainen Jowan Safadi vieraili tänään Radio Helsingin aamussa kertomassa tilanteestaan kantaaottavana artistina Israelissa. Edellyttääkö keikkailu rohkeutta?

Safadi käsittelee musiikissaan tabuiksi koettuja aiheita, mistä hänelle on seurannut paitsi valtavaa suosiota myös uhkauksia, pidätyksiä ja vihaa. Israelissa hallituksen suurennuslasin alle joutuneen Safadin toiminnan tutkinta jatkui useiden vuosien ajan ja toimiminen hankaloitui vuosi vuodelta, kunnes se kävi käytännössä mahdottomaksi.

Kuuntele Safadin haastattelu ohesta.

 

 

Safadista kertova dokumentti Namrud – Troublemaker (2017) esitetään torstaina 14.12. klo 16 ravintola Tenhossa (Helsinginkatu 15), minkä jälkeen hän vastaa yleisön kysymyksiin ja esittää muutaman biisin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Katso elokuvan traileri: