23.8.2017

Kippiksessä tutustutaan uusiin panimoihin

Olutpanimoita syntyy koko ajan, mutta onko niille kaikille tilaa?

Kippis! tutustuu tällä viikolla kahteen, hyvin erilaiseen uuteen panimoon. Studiossa keskustelemassa Hartwallin uuden erikoisolutpanimon panimomestari Hannele Alakarhu sekä Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander. Miltä panimon perustaminen tuntuu ja mitä olutrintamalle kuuluu. Samalla maistellaan unkarilaisia oluita ja sipsisuolalohta. Lähetyksessä julkistetaan myös kesän Yksi Olut-kirja-arvonnan voittajat.

Oluet:

Soproni Ovatos Duhaj IPA
Palócs Kézmüves Jó Palócs Lager
Vitalis Apátsági Belgastilusu Sör

Sipsisuolalohi ja salaattia

4 palaa lohta leikattuna noin 500 g fileestä
½ sitruuna
Öljyä
Salaattia

Sipsisuola:
1,5 dl murskattuja Estrella Pansuola-chipsejä
Suolaa
Mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka ja laita lohipalat siihen. Purista lohipalojen päälle sitruunaa ja suolaa. Laita uuniin. Valmista sipsisuola sekoittamalla ainekset, maista välillä (saa olla vähän tujun makuista). Ota lohi pois uunista noin 7 minuutin jälkeen ja sirottele päälle sipsisuola. Laita takaisin uuniin vielä noin 5-10 minuutiksi, riippuen miten kypsänä pidät lohesta.
Tarjoa salaatin kera. Voit sirotella loput sipsisuolat salaattiin. Juomana hedelmäinen APA-olut.
Vinkki: Sipsisuola toimiin myös lihan ja kasvisten kuorrutukseen!

Kippis – Olut ystävien seurassa. Ohjelman tarjoaa Estrella.