Parahin Radio Helsingin ystävä! Joulukalenteri tarjoaa vinkit joulun kiireisiin, Helsingin helmet, uutuudet, tarjoukset ja parhaat lahjaideat.

 • 1

  Osta lahjaksi Korkeasaaren vuosikortti, annat samassa paketissa hyvää mieltä ja toivoa uhanalaiselle lajille. Lahjoitamme Radio Helsingin joulukalenterin kautta ostettujen vuosikorttien arvonlisäverottomasta myyntituotosta puolet luonnonvaraisia lumileopardeja suojelevalle Snow Leopard Trust -järjestölle.

  Hinnat ja lahjoitukset
  Aikuinen 50 € / lahjoitus 22,72 €
  Lapsi 4–17 v 20 € / lahjoitus 9,09 €
  Opiskelija tai eläkeläinen 30 € / lahjoitus 13,63 €

  Vuosikortti tulee aktivoida Korkeasaaren lipunmyynnissä 90 vuorokauden kuluessa ostopäivästä. Vuosikortti on voimassa vuoden aktivointipäivästä, joka päivä.

  Lumileopardia suojellaan eläintarhojen ja Snow Leopard Trust -järjestön avulla
  Ilmaston lämmetessä kasvillisuus, karja ja ihmisasutus nousevat yhä ylemmäs vuorten rinteille, syvemmälle lumileopardien maille. Lumileopardeja arvellaan olevan luonnossa noin 5000-6000. Määrä on laskussa ja laji on uhanalaisuudeltaan vaarantunut. Lumileopardille laaja, osin teiden ja asutuksen pirstoma elinalue tuo omat haasteensa; lisääntymiskumppanin löytyminen on usein vaikeaa.

  Vaikka lumileoparditurkisten myynti ja käyttö nykyään on laitonta kaikkialla, salametsästys ja petovaino ovat merkittäviä syitä lumileopardien uhanalaisuudelle. Snow Leopard Trust on kehittänyt yhdessä paikallisten ihmisten kanssa Snow Leopard Enterprises -ohjelman johon kuuluu petokorvausjärjestelmiä, sekä uusia elinkeinoja talouden turvaamiseksi.

  ©Annika Sorjonen

 • 2

  Sellosalin kevään ohjelmisto on julkaistu tänään ja se sisältää monipuolisesti keikkoja laidasta laitaan mm.  Xantone Blacq Band, Anna puu, PK Keränen, Marc Ribot, Elias Gould, Sonata Arctica, Litku Klemetti, Asa & Band!

  Skaba! 

  Tutustu kevään ohjelmistoon osoitteessa sellosali.fi ja kerro meille mille keikalle haluaisit mieluiten viedä ystäväsi.
  Lähetä vastauksesi sähköpostilla osoitteeseen sellosali@radiohelsinki.fi ja olet mukana kilpailussa. Laitamme jakoon 2 x avec-liput vapaavalintaiselle keikalle.

  Kilpailu on voimassa vain 2.12.

  400-paikkainen Sellosali on akustisesti yksi pääkaupunkiseudun korkeatasoisimmista musiikkisaleista. Sali sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella, junalla Helsingistä hurauttaa n.15 minuutissa.

  Sellosali kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa oikein hyvää joulua!

   

 • 3

  Anna altaan joululahjalla tavaran sijaan aikaa, rentoutumista ja hyvin vietettyjä hetkiä. Miniloman Helsingin ytimessä. Lahjakortti on sijoitus ystävän tai rakkaan hyvinvointiin. Muista helliä myös itseäsi, parhaimmat hetket vietetään yhdessä hyvässä seurassa. Pulahda altaisiin, rentoudu saunassa ja nauti lasillinen kuplivaa maukkaan napostelulautasen kera ystävän kanssa Allas Caféssa!

  Katso kaikki lahjavaihtoehdot ja valitse oma suosikkisi.

  Allas Sea Pool toivottaa loisteliasta joulua!

 • 4

  Metsä/Skogen on yhtä moniaistinen kuin oikea metsä. Se on Suomen ensimmäinen elämyksellinen ja ekologinen concept store, jonka kaikki tuotteet ja palvelut ammentavat pohjoisen metsän virkistävästä ja rauhoittavasta energiasta.

  Rauhoittavaa joulunaikaa!

 • 5

  Joulu löytyy Tampereelta!

  Joulunajan Tampere täyttyy erilaisista tapahtumista ja toriohjelmasta. Ennenkaikkea jouluinen Tampere on tarinoita, joita syntyy ihmisten intohimosta omiin palveluihinsa!

  Skaba laita Radio Helsingin toimitukseen viestillä oma muistosi Tampereesta ja osallistut elämysreissun arvontaan! Elämysreissu sisältää kahdelle hengelle junakyydit Tampereelle sekä yöpymisen Hotelli Ilveksessä. Lähetä tarinasi osoitteeseen toimitus@radiohelsinki.fi.

  Osallistumisaika 1.-12.12.2019. Voitto tulee lunastaa 31.3.2020 mennessä.

 • 6

  Juhlien Forum on aina paikallaan!

  Forumin liikkeet ovat avoinna myös itsenäisyyspäivänä puoliltapäivin iltakuuteen asti, joten illan kimallukset ja herkut ehdit vielä hakea kantakaupunkilaisesta kauppakeskuksesta!

  Kauppakeskus Forum toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää ja juhlasesonkia!

 • 7

  Savoy-teatterissa vietetään Armenia-festia 25.-26.1.2020!

  Viikonloppu täynnä Armenian rikasta kulttuuria

  La 25.1.
  klo 18.00 konsertti: The Naghash Ensemble

  Su 26.1.
  klo 16.00 konsertti: Vardan Hovanissian trio
  klo 17.30 elokuva: The Color of Pomegranates

  Joulukalenteritarjous 50 € (norm. 70 €)
  Festivaalilippu sisältää kaksi konserttia ja elokuvan sunnuntaina.

  Edun saa alekoodilla:
  Valikon nimi: YSTÄVÄKOODI
  Koodisana: ARMENIA2020

 • 8

  Miten sinä uudistaisit oman joulusi? Mistä olisit valmis luopumaan, mitä haluaisit tilalle? Lähetä vastauksesi sähköpostilla toimitus@radiohelsinki.fi. Kaikkien vastanneiden kesken jaetaan kaksi lippua Jarkko Martikaisen ja UMO Helsingin Pieni joulu-uudistus -konserttiin Kallion kirkkoon keskiviikkona 18. joulukuuta. 


  Jarkko Martikainen & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Pieni joulu-uudistus

  Ti 10.12. klo 18 Temppeliaukion kirkko
  Ke 11.12. klo 18 Espoon tuomiokirkko
  Ke 18.12. klo 18 Kallion kirkko

  Jarkko Martikaisen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteinen joulukiertue Pieni joulu-uudistus tarjoilee toisenlaisen lähestymistavan jouluun. Konserteissa kuullaan Martikaisen sävellyksiä ja sydämeenkäypiä sanoituksia heikommassa asemassa olevien elämästä ja joulunvietosta: yksinäisyydestä, syrjäytymisestä, köyhyydestä – ja toivosta! Mukana on myös muutamia solistin omia joulun suosikkikappaleita. Martikainen luo esiintyessään käsinkosketeltavan vahvan tunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Konserteissa Martikainen saa rinnalleen UMO Helsingin 16-henkisen big bandin. Kirkkokiertueen kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen.

 • 9

  Outolalainen seikkailu suurella näyttämöllä: Tatu ja Patu Helsingissä 

  Koko perheen musiikkinäytelmä Tatu ja Patu Helsingissä.
  Ensi-ilta Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 9. syyskuuta 2020.

  Hyödynnä joulutarjous nyt ja osta viralliset joululahjaliput 24.12. mennessä erikoishintaan:

  Aikuiset permanto / parveke 35 €/30 € (norm. 45 €/40 €)
  Lapset  permanto / parveke 18 €/13 € (norm. 23 €/18 €)

  Joulutarjousliput myynnissä vain verkkokaupassa

  Aino Havukaisen, Sami Toivosen ja Sami Rannilan Tatu ja Patu Helsingissä, ohjaa Sami Rannila, musiikki Kari Mäkiranta. Nimirooleissa Antti Timonen ja Paavo Kääriäinen.

 • 10

  No Bullshit. Espoostakin löytyy ravintola, jonka keittiö on auki vuoden jokaisena päivänä iltamyöhään saakka. Ravintola Fat Lizard tunnetaankin Espoon ravintolapiirien kummajaisena – avasimme ovemme tammikuussa 2018. Uskomme näyttävään, käsillä tehtyyn ja runsaaseen ruokaan. Grillaamme, savustamme ja paistamme sekä muutenkin kypsyttelemme mielessämme koko ajan jotain uutta. Aito puu-uunimme loihtii Espoon parhaat pizzat ja hanasta löytyy aina paras valikoima Fat Lizardin sekä muiden pienpanimoiden oluita. How does that sound?

  FAT XMAS Buffet on sillitön, rosolliton ja laatikoista vapaa ”joululounas”, joka nojaa vahvasti ravintolamme äärimmäisen suosittuihin brunsseihin. Joulukuussa pöydät notkuvat runsasta, käsintehtyä ja monipuolista herkkua jokaiseen makuun ja ruokavalioon. Vaikka FAT XMAS Buffettia ei kruunaa riisipuurosta löytyvä manteli, jokainen poistuu ravintolastamme vatsa täynnä hyvää (joulu)mieltä.

  Tervetuloa Otaniemeen, missä sinua odottaa Espoon paras joululounas.

 • 11

  Muistatko vielä miten itse opit ajamaan pyörällä?

  Anna joululahjaksi unohtumaton muisto ja taito, joka pysyy mukana koko elämän. Pelago Kiddo on mainio lastenpyörä, jolla on hauska ottaa ensipolkaisu pyöräilyyn.

  Kestävä ja laadukas pyörä sopii reilun metrin pituisille pyöräilijöille ja siinä on sopivasti kasvunvaraa nopeasti kasvaville kuskeille. Pelago Kiddon mukana tulee myös hauska eläinaiheinen tarrasetti, jolla kuski voi tyylitellä pyörän oman maun mukaiseksi.

  Katso lisää joululahjavinkkejä myös perheen isommille pyöräilijöille osoitteesta www.pelago.fi tai tule käymään Pelagon kaupalla, osoitteessa Kalevankatu 32.

 • 12

  Kuusi Palaa -ravintolassa herkutellaan joulunakin!
  Runsas juhlapöytä katetaan sekä jouluaattona, että joulupäivänä.

  Helpota omaa kiirettäsi ja varaa paikkasi joulupäivän 25.12. illalliselle – saat saman illan majoituksen Marskin 2hh huoneessa 95 eurolla! Majoitus sisältää aamiaisen.
  Tarjous edellyttää varausta sähköpostitse osoitteesta marski@scandichotels.com, voimassa kapasiteetin puitteissa.

  25.12. Joulun Kuusi Palaa -juhlapöytä
  (kattaukset klo 15-18 ja 19-22)

  ALKURUOAT
  Marskin graavilohta L, G
  Silli- ja silakkavalikoima L, G
  Mätimoussea L, G
  Poropyöryköitä ja karpalomajoneesia L, G
  Leikkelelajitelma L
  Katkarapu-omenasalaattia L, G
  Rosollia ja punajuurismetanaa L, G
  Metsäsienisalaattia L, G
  Viheralaattia ja vadelmavinegrettiä L, G
  Keitettyjä perunoita L, G
  Joululimppua, ruisleipää ja voita

  PÄÄRUOAT 
  Saaristolaiskuhaa, karamellisoitua sipulia ja tyrnismetanaa L, G
  Joulukinkkua carving-pöydästä, luumuja, herneitä ja kastiketta L
  Paahdettuja juureksia ja perunoita L, G
  Lanttu- ja porkkanalaatikkoa L, G

  JÄLKIRUOAT
  Suomalaisia juustoja, Marskin hillokkeita ja piparkakkuja
  Jouluhalko L
  Tähtitorttuja L

  Juhlapöydän hinta 49 euroa,
  4-12 -vuotiaat -50%, alle 4-vuotiaat nautiskelevat maksutta.

  Lämpimästi tervetuloa! 

 • 13

  House of Dandy.

  Hoitaa sulle Stadin dändeimmän fledan. Tiesitkö, olemme nyt all city, eli siis aivan kaikkialla, ihan sun kotiovella! Toimimme Punavuoressa, Kampissa ja Kalliossa. House of Dandy on nyt siis all city.

  Varaa aika osoitteesta www.dandy.fi!

 • 14

  G Livelab Tampere – elävän musiikin tulevaisuus Tampereella

  Elokuussa Tammerkosken rantaan Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen avattu G Livelab Tampere on noussut vauhdilla yhdeksi maan rakastetuimmista musiikkiklubeista. Huippuluokan Genelec-äänentoistolla varustettu G Livelab Tampere on juuri julkaissut kevätkauden ohjelmistoaan. Tutustu konserttitarjontaan ja osta läheisillesi joululahjaksi keikkaliput, lahjakortti tai koko vuoden 2020 kausikortti G Livelabiin!

  Poimintoja kevätkaudelta 2020:
  10.1. The Hearing (levyjulkkarit) + Peura – Soundi-klubi
  11.1. Ina Forsman
  16.1. Iiro Rantala – My Finnish Calendar
  18.1. Club Dive: Lauri Haav + B.W.A.
  29.1. Jaimie Branch ’Fly or Die’ (US)
  7.2. Matti Johannes Koivun Uskomaton Folktrio
  20.2. Hoedown
  28.2. Kalevauva.fi
  7.3. Mirel Wagner
  12.3. Paavoharju – Fonal Musik Mosaik
  16.3. Irreversible Entanglements feat. Moor Mother (US)
  20.3. Chisu
  17.4. Pohjonen Alanko
  24.4. Timo Lassy & Teppo Mäkynen
  25.4. Pimeys
  5.5. Beethoven 250: Meta4

 • 15

  Hanki G Livelab Helsingin lahjakortti joululahjaksi ystävälle tai perheenjäsenelle! Lahjakortti on käytettävissä mihin tahansa klubin tapahtumaan 12 kk ostohetkestä.

  G Livelab Helsinki on 180 asiakaspaikkaa sisällään pitävä klubi, joka on suunniteltu ensisijaisesti kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen ehdoilla. Ohjelmisto koostuu huipputason esiintyjistä eri musiikinlajeissa ja tilassa kuullaan elävää musiikkia keskimäärin 3-4 iltana viikossa.

  G Livelab Helsinki tulevaa ohjelmistoa:
  10.1. Nicole Willis & Banda Palomita
  16.1. Sunna Gunnlaugs trio (IS) feat. Verneri Pohjola
  24.1. Richard Dawson (UK) + Janne Westerlund
  29.1. An Evening with Ryley Walker (US)
  19.2. Hoedown
  20.2. Ilmiliekki Quartet
  22.2. Gabriel Kahane with Pekka Kuusisto (US/FI)
  13.3. Dalindèo
  17.3. Irreversible Entanglements (US)
  27.3. Viitasen Piia – Meidän jälkeemme hiljaisuus
  18.4. Pohjonen Alanko
  22.5. Aino Venna

 • 16

  Maailma on yksinäinen paikka ilman kavereita. Elämä ilman musiikkia ja juhlia on tylsää. Tule siis ystävien seuraan!

  G Livelabin ja Radio Helsingin Ystäväklubi on musiikkia ja kaupunkikulttuuria rakastavien oma klubi.

  Jäsenenä pääset kaverin kanssa keikoille, museoihin ja kulttuuririentoihin yhden pääsylipun hinnalla. Muista eduista puhumattakaan. Lisäksi pääset käsiksi Radio Helsingin timanttiseen erikoissisältöön.

  Lataa puhelimeesi G Livelab App ja Ystäväklubin vaihtuvat edut ja tapahtumatiedot kulkevat aina mukanasi. Mikäli sinulla on jo käytössäsi G Livelab -applikaatio, kirjaudu ulos applikaatiosta. Kirjauduttuasi sisään uudelleen löydät Ystäväklubi-kohdasta jäsenkorttisi ja saat edut käyttöösi.

 • 17

  Särkänniemen Koiramäki vie joulun tunnelmaan

  Joulun aikaan Särkänniemessä Koiramäen eläinpuistossa vietetään tunnelmallista Koiramäen joulua. Täälläkin pidetään joulun aikaan taukoa työnteosta ja rauhoitutaan nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä läheisten kanssa. Koiramäen joulussa saat kokea, miten ennen vanhaan puuhailtiin, ja pääset tapaamaan Koiramäen eläimet sekä Joulupukin poroineen. Tervetuloa mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen tonttujen kanssa.

  Koiramäen joulu on avoinna vielä la–su 21–22.12.2019 ja pe–la 27.–28.12.2019 klo 15–19.

  Liput portilta 16,90 € ja ennakkoon edullisemmin hintaan 14,90 € verkkokaupasta ja valituista K-ryhmän myyntipisteistä! Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi.

 • 18

  Totuus Harry Quebertin tapauksesta -kirjoittajan upea uutuusdekkari on täydellinen kumppani joulunviettoon. Kirjailijatähti Joël Dickerin Stephanie Mailerin katoaminen on tarina, johon haluat uppoutua.

  Tammi toivottaa oikein mukavia lukuhetkiä vuodelle 2020!

 • 19

  ”Kun ei tunnu enää miltään mikään saavu Tuskaan”

  Erikoishintaiset Late Crow liput myynnissä 31.12. saakka!

 • 20

  Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Tämän vuoksi Plan parantaa erityisesti kehittyvissä maissa asuvien tyttöjen elämää ja suojelua.

  Anna tänä jouluna lahja, joka sekä ilahduttaa lahjan saajaa että auttaa lapsia ja edistää tasa-arvoa kehittyvissä maissa.

  Rauhallista joulunaikaa!

 • 21

  F-Musiikki on suurin suomalainen soitinmaahantuoja, joka palvelee sinua yhdeksällä eri paikkakunnalla ja verkossa.

  Valikoimastamme löydät soittimia ja soitintarvikkeita monipuolisesti. F-Musiikissa palvelee myös oma kielisoitinverstas, pianoverstas ja elektroniikkahuolto. Huomioithan, että verkkokauppatilauksen ylittäessä 50€ saat toimituksen Suomeen veloituksetta!

  Tervetuloa!

 • 22

  G Livelab Helsinki on mahdollisuus nauttia musiikista siihen sopivassa ympäristössä, joka antaa esitykselle edellytykset onnistua yli odotusten. Tätä ajatusta olemme toteuttaneet elokuusta 2016 alkaen.

  G Livelabilla on oma mobiiliapplikaatio, joka on ladattavissa ilmaiseksi iPhonelle ja Android-puhelimille. Applikaatiosta löydät G Livelabin koko julkaistun ohjelman, voit ostaa lippuja keikoille sekä tilata juomia pöytään keikoilla.

  G Livelab Helsinki toivottaa miellyttäviä keikkakokemuksia vuodelle 2020!
  Kiitoksia kuluneesta vuodesta ja hyvää joulua!

 • 23
 • 24

  ❤️ HYVÄÄ JOULUA ❤️

  Kiitos teille Radio Helsingin ystävät, kuuntelijat, seuraajat ja yhteistyökumppanit musiikintäyteisestä vuodesta 2019!

   

Radio Helsinki ja yritysyhteistyökumppanit toivottavat hyvää joulua!